Olomouc: Bude otevřen nový sběrný dvůr v Olomouci – Neředíně

25.10.2011 11:59 | Zprávy

Nový sběrný dvůr bude od úterý 1. listopadu otevřen v Olomouci - Neředíně za krematoriem. Technické služby města Olomouce, a.s. (TSMO) tak umožní občanům po téměř půlroční přestávce využít služeb tohoto zařízení.

Olomouc: Bude otevřen nový sběrný dvůr v Olomouci – Neředíně
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Na místě původního dvora a dočasné meziskládky odpadů ze hřbitova vznikl na ploše 818 m2 moderní sběrný dvůr se zvýšeným komfortem pro uživatele. Lidé budou moci projet dvorem a průběžně vyhazovat velkoobjemový odpad do kontejnerů pod rampou," uvedl ředitel olomouckých technických služeb Miroslav Petřík.

Investice si vyžádala včetně nákupu nové svozové techniky a kontejnerů více než devět milionů korun. Většina nákladů, téměř 6 milionů korun, byla hrazena za pomoci evropské dotace z Operačního programu Životní prostředí. Stavba byla provedena v rekordně krátkém čase 170 dní firmou Provádění staveb Olomouc, a.s. Kapacita sběrného dvora je plánována na 1715 tun odpadů za rok.

Provozní doba bude v úterý až sobotu od 9 do 17 hodin (s přestávkou 13 - 13,30 hod.). Občané Olomouce se zde budou moci zbavit nejen objemného odpadu (nábytek, koberce), bioodpadu (tráva, dřevo), ale i již nepotřebných elektrospotřebičů (pračky, ledničky, vysavače, žehličky, TV, PC, monitory atp.). Dále zde mohou odložit nebezpečný odpad (staré barvy, léky, plechovky od barev), baterie, zářivky, vyjetý olej, použitý jedlý olej a staré železo. Na dvoře nebudou přijímány pneumatiky a stavební odpad. Tyto odpady lze uložit za poplatek na Sběrovém dvoře pro podnikatele v areálu TSMO v Olomouci - Chválkovicích (U Panelárny 3).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…