Olomouc: České dny ve Veenendaalu

19.10.2011 14:46 | Zprávy

Město Olomouc pokračuje v sérii návštěv svých partnerských měst. Tentokrát se zástupci města zúčastnili tzv. Českých dnů ve Veenendaalu, během kterých prezentovali olomoucké speciality, historii i kulturu města.

Olomouc: České dny ve Veenendaalu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Ve dnech 12. - 16. října 2011 navštívila oficiální delegace olomoucké radnice vedená náměstkyní Evou Machovou a dalšími třemi členy Rady města Olomouce nizozemské partnerské město Veenendaal, kde se v uvedeném týdnu konaly tzv. České dny. Zástupce radnice doprovázely lidové soubory Věrovanka a Olešnica, které se představily v divadle De Lampegiet společně s místní lidovou taneční skupinou Nirkoda. Občané Veenendaalu měli možnost ochutnat olomouckou specialitu - tvarůžky a pivo z pivovaru Moritz - a zároveň se prostřednictvím nabízených propagačních materiálů seznámit s městem Olomouc, jeho historií a kulturním životem. Tato prezentace probíhala nejen v divadle, ale rovněž na radnici a v nově otevřené kulturní instituci Cultuurfabriek. Zde se souběžně konala výstava autorských fotografií Petr Zatloukala o Sametové revoluci v Olomouci.

V rámci bohatého pracovního programu oficiální delegace doprovázená veenendaalským starostou Ties Elzengou navštívila parlament a Mezinárodní soudní dvůr v Haagu a zemědělskou univerzitu ve Wageningen. Ve Veenendaalu byly představeny ambiciózní plány přestavby radnice a centra města.

Pobyt ve Veenedaalu byl završen setkáním se členy městské rady za účelem diskuse o dalších plánech spolupráce mezi městy. Nadále se počítá s výměnami středních škol, hasičských a záchranných sborů a s organizací pracovních stáží na téma bezpečnost dopravy, odpadní hospodářství či péče o staré občany. V poslední době se navázaly kontakty také mezi zastupitelstvy mládeže. Právě tento týden hostí Mládežnický parlament Olomouce své holandské partnery.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…