Olomouc: Další partnerství navážeme na Slovensku

31.10.2011 13:30 | Zprávy

Mezi partnerská města Olomouce s největší pravděpodobností přibude další. O možnostech spolupráce diskutoval začátkem tohoto týdne náměstek primátora Jan Holpuch se starostkou městské části Bratislava-Staré Mesto Táňou Rosovou.

Olomouc: Další partnerství navážeme na Slovensku
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Ta přijala náměstka Holpucha společně s pracovníky odboru vnějších vztahů a informací právě za účelem společné debaty o oblastech, ve kterých by bylo nejvhodnější navázat bližší kontakty a spolupráci. Na předjednanou možnost partnerství obou měst by měla navázat návštěva starostky Starého Města v Olomouci. „Tlumočil jsem paní starostce pozvání od pana primátora, které velmi ráda přijala. Rádi bychom jí ukázali Olomouc v době vánočních trhů, proto jsme se domluvili, že by se návštěva měla uskutečnit ještě letos," vysvětlil náměstek olomouckého primátora Jan Holpuch.

A právě při příležitosti návštěvy staroměstské delegace se plánuje podpis memoranda o spolupráci, ve kterém by měl být stvrzen záměr uzavřít oficiální partnerství mezi městy. „I když se v případě Starého města jedná o městskou část Bratislavy, myslím si, že toto partnerství by mohlo být velmi přínosné pro obě strany. Máme toho totiž s Bratislavou mnoho společného a Staré Město je v podstatě takovým srdcem Bratislavy se stejně bohatou historií, jako má Olomouc. Mimo to obě města leží na řece Moravě, mají zajímavou kulturní i vojenskou historii, jsou městy květinových výstav i domovinou velmi starých univerzit, a koneckonců, na Slovensku žádné partnerské město nemáme," popsal pozitiva případné spolupráce náměstek.

I starostka Rosová vnímá partnerství jako velmi nadějné. „Navázání spolupráce bude prospěšné pro obě strany. Olomouc má zkušenosti například z dosavadních partnerských vztahů při výměně pracovníků úřadů. Naši pracovníci by tak mohli získat nové zkušenosti a zlepšit svou práci ve prospěch Staroměšťanů. Společně se můžeme zapojit i do projektů, které jsou financované z evropských zdrojů, a zlepšit podmínky pro život obyvatel obou měst," řekla Rosová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…