Olomouc: Další partnerství navážeme na Slovensku

31.10.2011 13:30 | Zprávy

Mezi partnerská města Olomouce s největší pravděpodobností přibude další. O možnostech spolupráce diskutoval začátkem tohoto týdne náměstek primátora Jan Holpuch se starostkou městské části Bratislava-Staré Mesto Táňou Rosovou.

Olomouc: Další partnerství navážeme na Slovensku
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Ta přijala náměstka Holpucha společně s pracovníky odboru vnějších vztahů a informací právě za účelem společné debaty o oblastech, ve kterých by bylo nejvhodnější navázat bližší kontakty a spolupráci. Na předjednanou možnost partnerství obou měst by měla navázat návštěva starostky Starého Města v Olomouci. „Tlumočil jsem paní starostce pozvání od pana primátora, které velmi ráda přijala. Rádi bychom jí ukázali Olomouc v době vánočních trhů, proto jsme se domluvili, že by se návštěva měla uskutečnit ještě letos," vysvětlil náměstek olomouckého primátora Jan Holpuch.

A právě při příležitosti návštěvy staroměstské delegace se plánuje podpis memoranda o spolupráci, ve kterém by měl být stvrzen záměr uzavřít oficiální partnerství mezi městy. „I když se v případě Starého města jedná o městskou část Bratislavy, myslím si, že toto partnerství by mohlo být velmi přínosné pro obě strany. Máme toho totiž s Bratislavou mnoho společného a Staré Město je v podstatě takovým srdcem Bratislavy se stejně bohatou historií, jako má Olomouc. Mimo to obě města leží na řece Moravě, mají zajímavou kulturní i vojenskou historii, jsou městy květinových výstav i domovinou velmi starých univerzit, a koneckonců, na Slovensku žádné partnerské město nemáme," popsal pozitiva případné spolupráce náměstek.

I starostka Rosová vnímá partnerství jako velmi nadějné. „Navázání spolupráce bude prospěšné pro obě strany. Olomouc má zkušenosti například z dosavadních partnerských vztahů při výměně pracovníků úřadů. Naši pracovníci by tak mohli získat nové zkušenosti a zlepšit svou práci ve prospěch Staroměšťanů. Společně se můžeme zapojit i do projektů, které jsou financované z evropských zdrojů, a zlepšit podmínky pro život obyvatel obou měst," řekla Rosová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…