Olomouc: Kontejnery jsou jen pro zaplavené domácnosti, zvýšenou hygienu by měli dodržovat všichni

24.09.2024 10:23 | Tisková zpráva

Celý tento týden se budou uklízet zaplavené části Chomoutova. Přistavené velkoobjemové kontejnery na kontaminovaný odpad slouží pouze postiženým domácnostem.

Olomouc: Kontejnery jsou jen pro zaplavené domácnosti, zvýšenou hygienu by měli dodržovat všichni
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Hromadný sběr skončil. Nyní se budeme společně s komisí městské části soustředit především na vyklízení vodou zasažených objektů,“ uvedl primátor Miroslav Žbánek.

Do velkoobjemových kontejnerů nelze odkládat stavební suť ani jiný stavební materiál. Na tento druh odpadu si obyvatelé musí objednat odvoz na vlastní náklady. Platbu za kontejner lze zpětně uplatnit u pojišťoven jako součást likvidace škod.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 4484 lidí

Pytle s nepoužitým pískem, které sloužily jako zábrana před velkou vodou, lze vrátit v sobotu a v neděli v bývalých neředínských kasárnách za letištěm od 7 do 16 hodin.

Krizový štáb má k dispozici pro zájemce ještě i posledních šest vysoušečů.

Krajská hygienická stanice zároveň upozorňuje, že voda v Moravě a dalších tocích je kontaminovaná. „Vzhledem k nefunkčnosti čistíren odpadních vod na horním toku, především na Šumpersku a Jesenicku, k rozsáhlým poškozením kanalizace jdou nevyčištěné odpadní vody do toku a jejich koncentrace se zvyšuje tím, jak klesá průtok vody,“ upřesnil tajemník protipovodňové komise Jan Langr.

Doporučuje se dbát na maximální hygienu a platné očkování proti tetanu a žloutence. Styku s vodou se vyvarujte při úklidu použitím ochranných pomůcek a vyhýbejte se vodě a zaplavenému území i při procházkách – zvláště s dětmi a při venčení psů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Písek poskytl povodněmi postižené Putimi dezinfekci a úklidové prostředky

13:05 Písek poskytl povodněmi postižené Putimi dezinfekci a úklidové prostředky

Město Písek poskytlo obci Putim, jejíž část zaplavila rozvodněná řeka Blanice, dezinfekční a úklidov…