Brno: Activity Park BRNOcity je otevřen, na své si zde přijdou předškoláci i starší děti

23.09.2024 22:09 | Tisková zpráva

Po roce a půl projekčních a stavebních prací je hotový další projekt, který získal podporu v participativním rozpočtu Dáme na vás. Je jím Activity Park BRNOcity v brněnských Bosonohách. Hřiště bylo dnes odpoledne slavnostně otevřeno za přítomnosti zástupců vedení města, městské části a navrhovatelky. Jedná se o 50. dokončený projekt v rámci Dáme na vás.

Brno: Activity Park BRNOcity je otevřen, na své si zde přijdou předškoláci i starší děti
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Projekt Activity Park BRNOcity si kladl za cíl vyplnit obrovskou mezeru v této části Brna v oblasti volnočasových míst, kde mohou naše děti v bezpečí a zároveň aktivně trávit svůj čas, řádit na vzduchu, posilovat organismus a zároveň se v tomto věku smysluplně družit s kamarády při pohybu,“ podotkla Klára Jirkovská, navrhovatelka projektu.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 3036 lidí

Projekt na vybudování nového parku s herními prvky uspěl v participativním rozpočtu Dáme na vás v roce 2022. Následující rok byla vybrána společnost HRAS – zařízení hřišť, která zajistila potřebnou projektovou dokumentaci a realizaci.

„V parku najdou děti okolo 20 různých herních a sportovních prvků. Ty jsou určeny pro všechny věkové kategorie, a to od nejmenších po dospělé. Věřím, že se zde zabaví rodiče s malými dětmi, předškoláci i starší děti. Dominantou parku je velký hrad se sítěmi, úchyty, lanovými mosty a skluzavkami. Nechybí tu ani pískoviště. Samozřejmostí byla také výsadba nové zeleně,“ upřesnil radní pro oblast participace Petr Bořecký.

Veškeré informace jsou uvedeny na webu projektu ZDE. Celkové náklady na veškerou přípravu a realizaci jsou ve výši 5,491 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Šárka Jelínková byl položen dotaz

Jak dlouho mají uprchlíci z Ukrajiny nárok na dávky?

Pomáhat je lidské, na druhou stranu, měli by podle vás mít nárok na dávky třeba i ti, co už jsou tu třeba rok? Za tu dobu se už přeci dá najít nějaká práce, hlavně když je jí podle všeho u nás dost.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Brno: Activity Park BRNOcity je otevřen, na své si zde přijdou předškoláci i starší děti

22:09 Brno: Activity Park BRNOcity je otevřen, na své si zde přijdou předškoláci i starší děti

Po roce a půl projekčních a stavebních prací je hotový další projekt, který získal podporu v partici…