Olomouc: Město bude reagovat na výrok soudu

06.03.2015 14:36 | Zprávy

Rozsudkem Krajského soudu v Ostravě z 25. února byla zrušena část Územního plánu Olomouc. Jedná se o výškovou regulaci v lokalitě, kde mimo jiné investor zamýšlel postavit výškovou budovu.

Olomouc: Město bude reagovat na výrok soudu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Radní na základě stanoviska odboru koncepce a rozvoje doporučují zastupitelstvu města schválit pořízení změny č. II územního plánu.

V dané lokalitě stanovuje územní plán maximální výšku zástavby 19/23 metrů. Soud tuto výškovou regulaci, kterou při vzniku územního plánu prosadil dotčený orgán Ministerstvo kultury ČR, označil za nedostatečně odůvodněnou. Daná část územního plánu je proto soudem zrušena od 31. 12. 2015. Je třeba dodat, že pořizovatel územního plánu, kterým je odbor koncepce a rozvoje magistrátu města Olomouce, zatím neobdržel písemné odůvodnění rozsudku a vychází tedy z ústního odůvodnění, proneseného na jednání soudu.

Nyní by tedy mělo zastupitelstvo města bezodkladně rozhodnout o pořízení změny územního plánu a o jejím obsahu. Součástí dalších kroků bude i jednání s Ministerstvem kultury. Právě ministerstvo by mělo napravit nedostatečné odůvodnění, vytýkané soudem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.