Ostrava: Koalice představila programové prohlášení

07.03.2015 20:21 | Zprávy

Jak zdůraznil primátor Tomáš Macura, programové prohlášení tří koaličních stran vychází z koaliční smlouvy uzavřené 29. října 2014 mezi hnutím ANO 2011 a stranami ČSSD a KDU-ČSL, které uspěly ve městě Ostravě v podzimních komunálních volbách.

Ostrava: Koalice představila programové prohlášení
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Jednotlivé subjekty se v něm zavazují společně prosazovat programové priority. Programové prohlášení obsahuje 27 oblastí života města a jeho obyvatel, přičemž se nedá říci, že by některý z bodů byl upřednostňován před jiným. Přesto primátor vyzdvihl témata, na které bude vedení radnice klást důraz. Ať už jde o aktivní přístup k řešení nezaměstnanosti, podporu podnikání, ekologii, bezpečnost ve městě, transparentnost hospodaření, potírání korupce a klientelismu, oživení městského centra apod.

První náměstek primátora Lumír Palyza přirovnal programové prohlášení ke čtyřletému jízdnímu řádu na cestě k plnění představ občanů o fungujícím městě. Podtrhl cíle v oblasti omezení hazardu, kde bude koalice hledat průsečík se zájmy a představami obvodů, představil záměry v dopravě, kultuře, sportu a dalších sférách. Náměstek primátora Zbyněk Pražák ocenil, že programové prohlášení je výsledkem konstruktivního přístupu všech zúčastněných a je v souladu s programem KDU-ČSL. Právě proto jmenoval mezi prioritami podporu rodiny, péči o seniory, vzdělanost, rozvoj městské nemocnice apod.

Kompletní text Programového prohlášení koaličních stran ANO 2011, ČSSD a KDU-ČSL pro volební období 2014–2018 ve statutárním městě Ostrava najdete zde.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.