Ostrava: Vedení města se sešlo s odboráři ArcelorMitall Ostrava

19.10.2011 19:48 | Zprávy

Ve středu 19. října v 13 hodin se v budově radnice sešlo vedení města Ostravy se zástupci krizového štábu odborů ArcelorMitall Ostrava (AMO).

Ostrava: Vedení města se sešlo s odboráři ArcelorMitall Ostrava
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Projednávali zaměstnanost v podniku a investice Arceloru do nových technologií. Obě strany se shodly na nutnosti udržet zaměstnanost ve firmě i na jejím rozvoji tak, aby vlastník továrny investoval do modernizace technologií.

Obě strany se také shodly na potřebě dodržet přísliby, které jsou obsaženy v dobrovolné dohodě mezi AMO a ministerstvem životního prostředí a povedou ke zlepšení ovzduší a lepší konkurenceschopnosti. Shodly se rovněž na faktu, že AMO je důležitým zaměstnavatelem a má své místo v regionu.

„Odboráře jsme seznámili s dlouhodobými cíli města. Nechceme, aby velcí zaměstnavatelé zavírali své podniky, ale aby investovali do modernizace, která přinese i zlepšení životního prostředí. Musejí si rovněž uvědomit svou společenskou odpovědnost," řekl primátor Petr Kajnar.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…