Písek: Výstava seznámí žáky s událostmi II. světové války

08.03.2015 14:32 | Zprávy

Partneři projektu „Město Písek nejen pětačtyřicátý“ zajistili pro letošní jaro u příležitosti 70. výročí ukončení II. světové války a obnovení Československé republiky v Písku, zajímavou výstavu - „Obrana a zánik Československa 1938 – 1939 a Bojové operace Čs. samostatné brigády – Dunkerq“ , kterou zapůjčila Československá obec legionářská Praha v rámci Projektu Legie 100.

Písek: Výstava seznámí žáky s událostmi II. světové války
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Výstavu budou moci postupně shlédnout žáci základních a středních škol v Písku. Ve své první části přiblíží těžkou dobu, v níž se ocitla Československá republika po nástupu fašismu v Německu. Připomene realizaci závěrů Mnichovské dohody, půlroční agonii tzv. 2. republiky a vytvoření protektorátu Čechy – Morava.

Ve své druhé části se návštěvníci seznámí s účastí  Československé samostatné  obrněné  brigády při obléhání  města Dunkerq.
Slavnostní vernisáž výstavy se uskuteční 16. března v 10 hodin v aule Základní školy Edvarda Beneše v Písku.
Zdeněk Říha a František Rybák - za partnery projektu “Město Písek nejen čtyřicátý pátý“,  ZO ČSBS Písek a Vojenské sdružení rehabilitovaných Písek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-pisek.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.