Plzeň: Nová sezona v Měšťanské besedě přinese řadu novinek

02.11.2011 11:12 | Zprávy

Vedle bohatého kulturního programu je největší novinkou v Měšťanské besedě digitalizace kinosálu. Divákům nabídne širší spektrum nejen filmových zážitků.

Plzeň: Nová sezona v Měšťanské besedě přinese řadu novinek
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Kromě promítání 3D koncertů plánuje dramaturgie kina pro milovníky baletu přímé přenosy ze světových tanečních pódií. Prvním představením bude koncem listopadu premiéra baletu Spící krasavice z moskevského Velkého divadla. Hlavní výhodou digitalizace je však možnost promítání aktuálních novinek. „Při přípravě programu tak budeme moci získat zajímavé tituly mnohem blíže celostátní premiéře. V ideálním případě v den celosvětové premiéry," upřesnil David Brabec, dramaturg kina Beseda.

Úpravami prošla část interiéru Měšťanské besedy. Nejvýznamnější proměnu prodělal Klostermannův sál, je nově vymalovaný a jinak je zde také umístěn barový pult. V sále i kuřárně byl zrekonstruován systém větrání. Větší pohodlí návštěvníkům nabízí nové židle v Malém sále. Ve Velkém sále budou moci tanečníci zahájit plesovou sezonu na zbrusu nových parketách.

Prohlídky technického zázemí kinosálu i zrekonstruovaných prostor se za město Plzeň, které je majitelem Měšťanské besedy, zúčastnil primátor Martin Baxa. „Pro nás je důležité především to, že Měšťanská beseda ožila, že se podařilo tento nádherný, ale velmi komplikovaný prostor oživit a nabídnout programy různých žánrů pro různé věkové kategorie. Bylo by smutné, kdybychom budovu zrekonstruovali a nepodařilo by se ji efektivně využívat," uvedl primátor.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…