Přerov: Sdílená kola všem cyklistům v listopadu a prosinci zaplatí společnost Olympus

27.10.2024 22:05 | Tisková zpráva

Přerovští radní schválili uzavření dohody o ukončení smlouvy mezi městem a společností Nextbike, která v Přerově od loňského července provozovala sdílená kola. Lidé totiž o půjčování bicyklů měli takový zájem, že už v průběhu letoška vyčerpali 3,812 milionu korun, které byly na službu vyčleněny.

Přerov: Sdílená kola všem cyklistům v listopadu a prosinci zaplatí společnost Olympus
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Proto jsme objem peněz navýšili o 1 milion 400 tisíc korun, ani to však nestačilo. Více nám však zákon o veřejných zakázkách neumožňuje, proto jsme museli smlouvu s firmou nextbike ukončit. Lidé však o službu v posledních dvou měsících tohoto roku nepřijdou – podařilo se nám domluvit se společností Olympus Medical, která závazek za město převezme,“ vysvětlil náměstek primátora Tomáš Navrátil. 

Anketa

Je pro vás důležité, zda Andrej Babiš byl, či nebyl spolupracovníkem StB?

hlasovalo: 7874 lidí

Uživatelé přitom rozdíl nepoznají, podmínky zůstávají totožné, jako byly dosud. „V ulicích Přerova zůstane stejný počet kol. Cyklisté si je budou moci nadále vypůjčit po dobu 15 minut zdarma,“ přiblížil Dan Rambousek ze společnosti nextbike. Za každých dalších 30 minut pak zaplatí 24 korun jako doposud.

„V Přerově žije většina našich zaměstnanců. To, že mají velký zájem o využití kola na cestu do práce a domů, potvrdila květnová cyklovýzva, při níž jsme společně s kolegy najeli přes 25 tisíc kilometrů. Rádi bychom tento trend podpořili i u ostatních obyvatel města a přilehlých vesnic. Navíc by bylo škoda, aby tolik využívaná služba, která navíc přispěje k lepší dopravní situaci i zdravějšímu ovzduší, musela předčasně skončit,“ vysvětlil ředitel Olympus Medical Products Czech Radek Dyčka. 

Zástupci Přerova jejich podanou ruku vítají. „Jsem rád, že máme ve městě takovou společnost, která podpořila dobrou věc – a za to děkujeme,“ řekl na závěr náměstek Navrátil.

Město hledá nového provozovatele této služby, více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Přerov: Sdílená kola všem cyklistům v listopadu a prosinci zaplatí společnost Olympus

22:05 Přerov: Sdílená kola všem cyklistům v listopadu a prosinci zaplatí společnost Olympus

Přerovští radní schválili uzavření dohody o ukončení smlouvy mezi městem a společností Nextbike, kte…