Rozpočet města Poličky na rok 2015 schválen

28.02.2015 9:16 | Zprávy

Zastupitelé města Poličky schválili na svém jednání v úterý 24. února nejdůležitější dokument roku, tím je městský rozpočet. Rozpočet nepočítá již 13. rokem s žádným úvěrem, město je fakticky oddlužené. Výdaje činí 269,3 mil. Kč. Rozpočet počítá i v letošním roce s rezervou 9 mil. Kč.

Rozpočet města Poličky na rok 2015 schválen
Foto: wikipedia
Popisek: Polička.

„Rozpočet města je konkrétním dokladem o finančním zdraví Poličky, je to vlastně celoroční plán, kterým zastupitelé jasně dávají najevo, co chtějí v daném roce uskutečnit a co jsou jejich priority,“ komentuje význam rozpočtu starosta města Jaroslav Martinů.

Jaké jsou tedy priority roku 2015?

1. Oblast školství – 18 mil. Kč – úprava venkovního sportoviště ZŠ Masarykova a úpravy prostranství před touto ZŠ, projekt Realizace úspor energie - tělocvična ZŠ Na Lukách.

2. Pokračující rekonstrukce historického jádra města – 14 mil. Kč – dokončení rekonstrukce ulice Nová, rekonstrukce ulice Masarykova (jaro 2015), rekonstrukce ulic Riegrova (1. etapa), U Masných krámů, Hradební (podzim 2015).

3. Obnovy chodníků, budování nových parkovišť – 7 mil. Kč (oprava chodníků např. v ulicích Jiráskova, E. Beneše, Čsl. armády, Starohradská, Rumunská, Střítežská, parkoviště – ul. 1. Máje, B. Němcové, Obránců míru, Hegerova).

4. Výkup pozemků Bezručova – 2. etapa – 7,5 mil. Kč – tato 2. menší polovina navazuje na již vykoupenou část, kde se začne stavět v letošním roce.

5. Oprava kanalizace na nábřeží Svobody – 6 mil. Kč – opravy budou provedeny bezvýkopovou technologií.

6. Budování infrastruktury pro 45 parcel soukromých domů a 4 bytových domů (cca 50 bytů) – 30 mil. Kč. Náklady budou pokryty z tržeb získaných prodejem parcel.

7. Historické památky – hradby 2,5 mil. Kč, morový sloup – 1,3 mil. Kč, uvedené částky jsou včetně získané dotace Ministerstva kultury ČR ve výši 1,4 mil. Kč. Hrad Svojanov – oprava vnějšího hradebního opevnění a oprava povrchu cest v areálu hradu -  1,6 mil. Kč (i zde jsou zahrnuty očekávané dotace).  500 tis. Kč z rozpočtu města jde na podporu místní farnosti pro další opravy kostela sv. Jakuba.

Jako každý rok, putuje vysoká finanční částka v hodnotě několika miliónů korun na podporu spolků, jejich sportovních, kulturních a dalších činností. V letošním roce je podpora spolkových aktivit posílena o cca 200 tis. Kč. „Dění ve městě dlouhodobě potvrzuje, že tato podpora je důležitá, díky ní spolkový život v Poličce „žije“ a je velmi aktivní,“ dodává starosta města.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: policka.org

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

16:33 Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

Novým pokračováním projektu West Point zaměřeného na autory, které pomáhalo formovat prostředí Plzně…