Trutnov: Areál Dolce projde rekonstrukcí

01.03.2015 19:36 | Zprávy

Rekreační středisko Dolce projde v letošním roce po loňské přestávce opět částečnou rekonstrukcí. Rada města Trutnova odsouhlasila reinvestice v areálu pro rok 2015 v celkové výši 1 736 600 korun.

Trutnov: Areál Dolce projde rekonstrukcí
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Na vylepšení areálu tak budou využity i nevyčerpané částky z loňského roku. „Dolce projdou před letošní sezónou renovací, v rámci které bude vybudován např. nový beachvolejbalový kurt. Součástí prací bude také rekonstrukce dvou apartmánů,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta Trutnova. „Obnovou projde i sociální zázemí pro stany a karavany, střecha a interiér finské chaty nebo elektroinstalace,“ dodává Adamec. Dolce jsou oblíbeným výletním místem a přirozeným lákadlem pro turisty v letní sezóně.

Rekreační středisko Dolce je v majetku města Trutnova, které ho dlouhodobě pronajímá panu Josefu Pokornému na základě uzavřené nájemní smlouvy. Opravy jsou hrazeny z vybraných finančních prostředků za pronájem nemovitého majetku. „Město Trutnov se chová jako zodpovědný hospodář a pravidelně svůj majetek udržuje z výnosů z pronájmu,“ vysvětluje princip reinvestic starosta města.

Loni se do oprav areálu neinvestovalo právě proto, aby se našetřil větší obnos pro výraznější investice. Předloni prošlo kompletní rekonstrukcí vytápění ve všech chatách a střecha na recepci. Rok předtím byla rekonstruována dvě sociální zařízení v budově restaurace a rovněž terasa restaurace a terasa na recepci.

Opravy a drobné rekonstrukce provádí nájemce průběžně z vlastních zdrojů. V loňském roce tak byla obnovena například školicí místnost a vinárna v přízemí budovy restaurace.

Kemp Dolce sbírá každoročně pěkná ocenění v anketách oblíbenosti. V roce 2014 byl vyhodnocen jako 8. nejlepší kemp v České republice, druhý nejlepší v Královéhradeckém kraji a získal i speciální ocenění jako nejlepší kemp pro karavany.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trutnov.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

16:33 Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

Novým pokračováním projektu West Point zaměřeného na autory, které pomáhalo formovat prostředí Plzně…