Turnov: Hledáme patrony turnovských studánek

28.09.2024 7:04 | Tisková zpráva

Se začátkem podzimu startujeme novou kampaň! Hledáme totiž patrony pro velmi cenná místa Turnova. Máte ve svém okolí studánku? Není vám lhostejné, jak vypadá její okolí? Pojďte pro ni něco udělat!

Turnov: Hledáme patrony turnovských studánek
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Pravidelná péče o veřejný prostor je samozřejmou součástí městského rozpočtu, ten má ovšem své kapacity. Pravidelný dohled nad stavem míst, jako jsou třeba studánky, tak není úplně snadné zajistit. Údržba probíhá dle ročního plánu a v rámci rozpočtových možností. Občas nám tak dáte vědět, že něco není v pořádku, ať už se jedná o nepořádek v okolí vodního zdroje nebo zanedbanou zeleň.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
89%
hlasovalo: 3961 lidí

Hledáme cesty, jak se o neocenitelné (a možná trochu nedoceněné) zdroje vody starat lépe. Věříme totiž, že zájem a péče o veřejný prostor pomáhá budovat vztah k našemu okolí. Právě proto hledáme vás, kdo máte chuť a trochu času na drobný úklid či základní údržbu zeleně v okolí studánek. Případně nám dáte vědět, že je třeba větší oprava či jiný zásah, který zajistíme. Stanete se tak hrdými patrony míst, která jsou nejpřirozenějším zdrojem vody na naší planetě.

Ať už podobné patronství budete vnímat jako milé zpestření volného času, smysluplnou práci pro druhé nebo příležitost na zajímavou aktivitu s vašimi dětmi, rádi vám nabídneme pomocnou ruku v začátcích. Jako malou odměnu nabízíme vlastní „patronskou“ cedulku u studánky. Rádi podpoříme i jakoukoli komunitní aktivitu, kterou péče o studánky přinese. Jsme připraveni nabídnout i základní nářadí, které vám péči usnadní. Dejte nám vědět.

V případě Vašeho zájmu pište na e-mail klara.vlkova@mu.turnov.cz nebo volejte na 481 366 324. Co přesně znamená být patronem studánky, se dočtete také ve stručném popisu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…