Ústecké ZŠ mohou na Warhola zdarma

03.11.2011 20:28 | Zprávy

Včerejší vernisáž, kterou úvodním slovem zahájil náměstek primátora Jan Řeřicha, odstartovala ojedinělou a výjimečnou výstavu originálních grafik Andyho Warhola.

Ústecké ZŠ mohou na Warhola zdarma
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Jeho originální díla, která na výstavu zapůjčili ve většině případů soukromé osoby, jsou premiérou nové galerie, umístěné v přízemí multifunkčního domu EDS, a.s. Díla jako Flowers, Cambellova polévka nebo slavná Marillyn Monroe v mnoha variantách spolu s odkazy a vzkazy již zemřelého autora zde budou pro veřejnost přístupné nejméně do konce listopadu.
 Náměstek primátora Jan Řeřicha nad touto výstavou jako nad významnou kulturní událostí v našem městě převzal osobní záštitu. Podařilo se mu také dohodnout s organizátory výstavy možnost návštěvy této expozice pro všechny žáky ústeckých základních škol zdarma.

„Věřím, že možnost vidět na vlastní oči originální grafiky krále pop-artu Andyho Warhola bude pro děti zcela jistě zážitkem, protože podobná příležitost ke zhlédnutí světově proslulých uměleckých děl se v Ústí nad Labem nenabízí každý den," uvedl náměstek Řeřicha.

Další zprávy z Ústí nad Labem čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Usti-nl.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…