Ústí nad Orlicí: Rekonstrukce Masaryčky je schválena

05.03.2015 10:43 | Zprávy

Mimořádné zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Orlicí setento týden konalo v Malé scéně. Na programu veřejného jednaní byl pouze jediný bod a to rekonstrukce ulice T. G. Masaryka. Na začátku zasedání starosta města Petr Hájek prezentoval všechny tři varianty včetně původně schválené a nově navrhované.

Ústí nad Orlicí: Rekonstrukce Masaryčky je schválena
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Původní varianta A obsahovala samostatný pruh pro cyklisty v úseku od křižovatky U Bubeníka po finanční úřad a otočení jednosměrného provozu v úseku od křižovatky u Hernychovy vily po finanční úřad se směrem dopravy z centra.

Proti tomuto řešení se postavila nejen veřejnost, ale také většina zastupitelů města. Proto byla připravena varianta C v provedení C1 a C2, která kopíruje stávající stav bez otočení jednosměrného provozu, tedy směr dopravy do centra.

Podle předložené a nakonec také schválené varianty C2 bude obousměrný provoz ukončen u nového parkoviště pod gymnáziem a dále bude pokračovat stávající jednosměrný provoz směrem do centra. Po schválení usnesení tak bude moci v brzké době začít očekávaná rekonstrukce ulice T. G. Masaryka.

Po nabytí právní moci stavebního povolení bude předáno staveniště a mohou být zahájeny samotné stavební práce. Podle starosty by měly být stavební práce zahájení v měsíci dubnu. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ustinadorlici.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …