V Mladé Boleslavi se konalo setkání školních psychologů

07.03.2015 15:15 | Zprávy

V úterý 3. března se v Mladé Boleslavi uskutečnilo supervizní setkání školních psychologů, kteří působí na zdejších základních školách. Setkání se konalo pod záštitou Nadačního fondu Šance pro děti a účastnil se ho také člen nadačního fondu a náměstek primátora. Daniel Marek. Plošně byl tento projekt zahájen v září 2013 a reagoval na aktuální potřebu škol. Přibývá totiž dětí, které potřebují poradenství, nebo specifický přístup v oblasti vlastního vzdělávání i v osobní rovině.

V Mladé Boleslavi se konalo setkání školních psychologů
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jedná se o velmi pestrou poradenskou a intervenční práci, kdy psycholog pracuje s jednotlivci, třídními kolektivy i rodinou žáků. Je doplňujícím a bezpečným článkem pedagogického sboru, ve vztahu k dítěti, jeho rodině i učitelům. Není tím, kdo hodnotí, ale tím, kdo se snaží nalézt řešení. Psycholog může pomoci v problémových situacích a včasný intervenční zásah může předejít vážnějším komplikacím v oblastech rizikového chování dětí.
Město Mladá Boleslav se výrazně finančně spolupodílí na tomto projektu a stejně tak bude pokračovat i v tomto školním roce. „Jsem velmi rád, že se psychologové v mladoboleslavských školách stali součástí školního systému. Tato služba se ukázala jako velmi potřebná a rozhodně v tomto projektu budeme pokračovat. Vzdělávání psychologů vnímám jako důležitý prvek ke kvalitně odvedené práci," uvedl náměstek primátora Marek.

Supervizní setkání se konalo pod vedením Richarda Brauna, který 23 let působí jako školní psycholog, je také externím pedagogem na UK v Praze a Univerzitě Palackého v Olomouci, současně působí jako klinický psycholog v Nemocnici na Bulovce. Je autorem mnoha publikací.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo do Mladé Boleslavi přizvat pana doktora Brauna, jeho přístup i pojetí práce bylo velmi inspirativní. Další setkání plánujeme na červen a říjen tohoto roku," uvedla Petra Kristlová, protidrogová koordinátorka města Mladá Boleslav.

Richard Braun velmi ocenil cílevědomý přístup města k celé problematice, finanční podporu i zájem náměstka Marka o aktuální problémy na mladoboleslavských školách, včetně nabízené pomoci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.