V březnu se začne ve Zlíně opět budovat

06.03.2015 16:47 | Zprávy

Už v březnu začnou další práce na komunikaci J. Staši v Malenovicích, jejíž povrch je nejstarší ve Zlíně a počítá se s jeho výměnou. Součástí projektu je i nová okružní křižovatka, opravy částí ulic Masarykova a Švermova nebo úpravy napojení na ulici Palackého.

V březnu se začne ve Zlíně opět budovat
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Dokončíme to, co jsme zahájili v loňském roce,“ konstatoval radní pro oblast dopravy Josef Novák. Dodal, že náklady dosáhnou výše téměř49 a půl milionu korun. V rámci připojení ulice Palackého na ulici Švermovu už mají lidé k dispozici 18 nových parkovacích míst. Upraveno a zatrubněno je také koryto potoka Baláš, rekonstruují se zde chodníky, vjezdy a autobusové zastávky.

Jakmile to počasí dovolí, budou pokračovat i úpravy nedalekého prostoru před bývalým kinem Květen. V jejich rámci dojde k vybudování nových parkovacích míst, na která se přesunou vozidla dosud parkující před touto budovou. „Parkování zde bylo dost divoké a vhled plochy tím trpěl. Tím, že auta přesuneme jinam a prostranství upravíme, zde vznikne nové místo, kde se lidé mohou potkávat,“ prohlásil náměstek primátora Bedřich Landsfeld. Úpravy prostoru před bývalým kinem v Malenovicích budou hotové do konce letošního roku, náklady dosáhnou výše cca27 a půl milionu korun.

V rámci Malenovice bude v březnu pokračovat i třetí etapa regenerace sídliště. Dokončena má být v červnu, náklady dosáhnou výše asi devět milionů korun. Plynule na ni naváže etapa čtvrtá.

Měnit se budou i další části Zlína. Například v centru města už pokračuje rekonstrukce přístupových cest, v jejímž rámci se modernizuje prostor před poliklinikou. Budují se zde nové chodníky, jiná bude i zeleň, když dojde k vysazení aleje Svitelu latnatého. Komunikace pro pěší budou opraveny až ke křižovatce s ulicí Březnická a na druhé straně k laboratořím Univerzity Tomáše Bati. „Vznikne zde také nová cyklostezka, která naváže na již realizované úseky vedoucí přes centrum. Po jejím dokončením zde bude více než jeden a půl kilometru cyklostezek,“ upozornil Josef Novák. Rekonstrukce přístupových cest skončí v květnu a vyjde na cca 19 milionů korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.