Ve Znojmě instalují babybox

07.03.2015 12:29 | Zprávy

Znojmo se v průběhu března stane 64. městem České republiky, které disponuje tzv. babyboxem, tedy schránkou pro odložené děti. Babybox začali instalovat v pondělí v areálu zrekonstruované znojemské nemocnice, a to v místě bývalé vrátnice. Částkou sto tisíc korun podpořili vznik babyboxu také znojemští zastupitelé.

Ve Znojmě instalují babybox
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Znojmo bylo dosud největším městem, kde babybox chyběl. Instalovat se mohl až po rozsáhlé rekonstrukci, která v nemocnici probíhá. Slavnostní otevření babyboxu je naplánováno na 19. března. Od tohoto data bude také babybox fungovat. 

Babyboxy fungují v České republice od roku 2005. Za tu dobu pomohly zachránit už 116 dětí. Babybox pro odložené děti chce pomáhat dětem, ale i rodičům a matkám, které se v tísnivé situaci nedokážou postarat o novorozence. Odložení dítěte do babyboxu není trestné a je zcela anonymní.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.