Vsetínské mateřinky se připravují na zápis

03.03.2015 8:26 | Zprávy

Budoucí prvňáčci mají svůj zápis již za sebou. Nyní čeká zásadní změna, kterou je docházka do mateřské školy, mladší děti.

Vsetínské mateřinky se připravují na zápis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Letošní přijímání žádostí k předškolnímu vzdělávání na školní rok 2015/2016 se pro mateřské školy zřizované městem Vsetín uskuteční ve středu 8. dubna od 8 do 12 a od 13 do 16 hodin. Žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání si mohou zákonní zástupci dětí vyzvednout od 1. do 8. dubna v příslušné mateřské škole nebo si ji stáhnout z internetových stránek školy.

Zápis k předškolnímu vzdělávání pro školní rok 2015/2016 se bude týkat těch dětí, jejichž rodiče požadují umístění svých potomků do městských školských zařízení MŠ Benátky 1175, MŠ Jasenka 757, MŠ Luh I 1832, MŠ Na Kopečku 13, MŠ Ohrada 1879, MŠ Rokytnice 425, MŠ Sychrov 96, MŠ Trávníky 1218 a MŠ Kobzáňova 1537. Mateřská škola Kobzáňova přijímá k integraci také děti se speciálními vzdělávacími potřebami, mateřinky na Sychrově a Benátkách děti s vadami řeči a školka v Rokytnici děti s vadami zraku. V těchto případech je k přijetí nutné doporučení Speciálně pedagogického centra. V souladu se školským zákonem se předškolní vzdělávání organizuje pro děti ve věku zpravidla od tří do šesti let. Žádosti o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání si mohou zákonní zástupci vyzvednout od 1. dubna v příslušné mateřské škole, kam chtějí své dítě umístit. Místem přijímání žádostí k předškolnímu vzdělávání, a to ve středu 8. dubna od 8 do 12 a od 13 do 16 hodin, je pak zvolená mateřská škola. Rodiče či zákonní zástupci tedy k zápisu přicházejí na tu školu, do které chtějí dítě přihlásit. Dále s sebou musí přinést žádost potvrzenou lékařem, rodný list dítěte a svůj občanský průkaz. O zařazení dítěte k předškolnímu vzdělávání v mateřské škole rozhoduje její ředitelka. Při svém rozhodování je pak povinna přednostně přijmout děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky, které mají trvalé bydliště ve Vsetíně. V případě, že počet žádostí o přijetí k předškolnímu vzdělávání překročí stanovenou kapacitu mateřské školy, postupuje její ředitelka podle stanovených kritérií pro přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání v souladu se zákonem č. 561/2004 sb., v platném znění.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …