Zlín: Senoři od 80 let jezdí od září ve vozech MHD zdarma

02.09.2024 13:44 | Tisková zpráva

Statutární město Zlín zavedlo s účinností od neděle 1. září 2024 bezplatnou přepravu pro všechny seniory, kteří dovršili 80 let věku. Novinka se týká všech cestujících, kteří využívají služeb Dopravní společností Zlín - Otrokovice (DSZO).

Zlín: Senoři od 80 let jezdí od září ve vozech MHD zdarma
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Tento krok je součástí naší dlouhodobé snahy zlepšit kvalitu života starších obyvatel a podpořit jejich mobilitu a nezávislost. Senioři, kteří dosáhnou věku 80 let, tak dostanou možnost cestovat po Zlíně a Otrokovicích zdarma, což jim umožní snadnější přístup k lékařským službám, společenským aktivitám a dalším potřebným zařízením,“ zdůvodnil primátor Jiří Korec s tím, že osvobození této kategorie seniorů od jízdného zavedla i některá jiná města.

„Jsme rádi, že můžeme našim seniorům nabídnout tento významný benefit. Věříme, že bezplatná přeprava pomůže zlepšit jejich každodenní život a umožní jim aktivnější účast na společenském životě,“ zdůraznil Jiří Korec. Dodal, že senioři od 80 let se budou v případě kontroly v MHD prokazovat pouze průkazem totožnosti.

Osvobození od plateb představuje podle odhadů snížení ročních příjmů DSZO o přibližně 2 až 2,5 milionu korun. Pro statutární město Zlín a město Otrokovice tak bude každoroční kompenzace MHD navýšena o příslušný poměr této částky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Zátopek rozběhá děti i dospělé

11:17 Kopřivnice: Zátopek rozběhá děti i dospělé

Kopřivnice si každý rok v září připomíná svého legendárního rodáka Emila Zátopka, na jehož počest po…