Zlín a Indie? Máme dlouhé vztahy, uslyšel indický velvyslanec

07.11.2011 6:30 | Zprávy

Kongresové centrum, výstava Šangri-la nebo přednáška o zlínsko - indických vztazích. Velmi zajímavý program připravil zlínský primátor Miroslav Adámek pro indického velvyslance. Jeho Excelence Venkatesan Ashok dorazila do Zlína dnes.

Zlín a Indie? Máme dlouhé vztahy, uslyšel indický velvyslanec
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Ač to nezní příliš pravděpodobně, Zlín má s Indií, obrovskou zemí v Asii, velmi dlouhé vztahy. Na počátku se o ně zasloužil podnikatel Tomáš Baťa, který Indii osobně navštívil a založil tam několik stovek prodejen svého obuvnického impéria. "Baťa je u nás opravdu známá značka. Jsem opravdu rád, že mohu navštívit město, kde tato firma vznikla. Sám nosím baťovky už desítky let," prozradila Jeho Excelence Venkatesan Ashok. "Panu velvyslanci jsme mimo jiné věnovali fotografii sedmnácti mladých indických mužů, kteří přicestovali studovat do Baťovy školy práce," prozradil sdělil primátor Miroslav Adámek po setkání v Kongresovém centru.

Hlavním tématem hovorů byly možnosti příští hospodářské spolupráce, debaty se zúčastnil také Miroslav Lukšík, předseda představenstva Krajské hospodářské komory Zlínského kraje. "Můžeme obchodovat s firmami od vás, ale i z jiného kraje. Zájem však opravdu máme. Nabízí se řada oblastí, ať už výroba plastů, dřevoprůmysl nebo potravinářství. Indie je obrovským producentem ovoce a zeleniny, ale kvůli nedostatečným možnostem na uskladnění těchto plodin přichází pravidelně až třicet procent úrody," upozornila Jeho Excelence Venkatesan Ashok. "Máme u nás firmy, které mohou začít spolupracovat s Indií ve velmi krátké době. Určitě se pro to uděláme maximum," ujistil Miroslav Lukšík. "Bude přínosem pro všechny zúčastněné strany, pokud se nám podaří začít spolupracovat. Ve Zlíně ani v celém Zlínském kraji dosud firmy z Indie neinvestovaly," upozornil zlínský primátor.

Zlín má v současnosti kousek Indie v prostorách zámku, kde sídlí výstava Šangri-la, jenž ukazuje barevný svět zemí pod Himalájem. Také tu si indický velvyslanec s velkým zájmem prohlédl. "Byla to sice určitá změna v programu, ale Jeho Excelence za ní byla velmi ráda," sdělil Miroslav Adámek.

Další zprávy ze Zlína čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…