Znojmo: Řidiči budou jezdit po nových mostech i silnicích

04.03.2015 20:31 | Zprávy

Na Znojemsko putují z letošního rozpočtu Jihomoravského kraje, přesněji řečeno z rozpočtu Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje (SÚS JMK), miliony na výstavbu, rekonstrukce a opravy silnic II. a III. třídy. V rozpočtu SÚS JMK jsou zahrnuty i stavby týkající se města Znojma. Jde o rekonstrukci dvou mostů na Rooseveltově ulici a rekonstrukci průtahů dvou městských částí Znojmo – Hradištěm a Mramoticemi.

Znojmo: Řidiči budou jezdit po nových mostech i silnicích
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Již na jaře by měly začít práce na průtahu Hradištěm. Celá stavba je rozdělena do tří etap: v první fázi půjde o práce od Gránického potoka po obchod, poté bude následovat etapa od obchodu před křižovatku ulic Za Humny a Nová a naposledy přijde na řadu úsek od křižovatky ulic Za Humny a Nová po hranici katastrálního území. Vše je naplánováno tak, aby první etapa rekonstrukce trvala cca tři měsíce, druhá zhruba dva a třetí rovněž dva měsíce. Stavební objekty, které s projektem souvisejí, se budou financovat z evropských dotací (konkrétně programu ROP Jihovýchod) a z vlastního rozpočtu SÚS JMK. Město Znojmo ze svého rozpočtu financuje přípravu a realizaci souvisejících stavebních objektů. To znamená chodníků, sjezdů, parkovacích stání, veřejného osvětlení apod.  Město přijdou tyto investice na deset milionů korun.

V první polovině roku dojde také na rekonstrukce dvou mostů přes železniční trať u městského hřbitova na Rooseveltově ulici. „Přesný termín zahájení stavby ještě není znám, protože v současné době zhotovitel požádal o výluky na kolejových tratích. S tím souvisí i uzavírka komunikace na mostech,“ informuje Karel Bartušek, vedoucí odboru investic a technických služeb, a dodává: „V současné chvíli víme, že mosty se budou rekonstruovat po polovinách s tím, že rekonstrukce obou začne na levé straně ve směru od Brna do centra. Zachovaný provoz bude ve směru od Brna do centra. V opačném směru bude trasa vedena po objízdné trase, která se předpokládá po silnici od Mariánského náměstí po křižovatku Brněnská, po ulice Brněnská, Družstevní až po křižovatku. Na ulici Rooseveltova se po dobu rekonstrukce mostů zatím o uzavírce nehovoří. Ta se předpokládá až v návaznosti na dokončení stavebních prací na obou mostech a přesný termín vyplyne až během stavby,“ upřesňuje nutná omezení pro řidiče Karel Bartušek.  Hotovo má být do konce října 2015.

Ve druhé polovině roku započnou práce na rekonstrukci průtahu Mramoticemi. Investorem akce je SÚS JMK, město Znojmo bude ze svého financovat realizaci souvisejících stavebních objektů, jako jsou chodníky, vjezdy, sjezdy, veřejné osvětlení, dešťové přípojky, úpravy zeleně apod. Investice města se vyšplhají na čtyři miliony korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …