Kavij (KSČM): Hájení zájmů ČR, nebo lobbing zbrojařských firem?

11.10.2024 4:31 | Monitoring

Předsedovi senátního výboru pro obranu Pavlu Fischerovi (za TOP 09) z předkládané vládní informace parlamentu o stavu zajištění obrany státu vychází, že stav naší obrany není dobrý.

Kavij (KSČM): Hájení zájmů ČR, nebo lobbing zbrojařských firem?
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Dle vyjádření Pavla Fischera má naše armáda málo vojáků, navzdory úsilí získávat nové posily. Ano, obnovovat v jakékoliv podobě vojenskou základní službu je téměř nemožné, mamánkové a mobilní závisláci řady vojenských profesionálů moc nerozšíří, a tak armáda bude muset ještě více finančně zacílit na mladíky, hlásící se k návratu fašismu na Ukrajině a renesanci fašismu v Evropě.

Prý nám také chybí ve skladech munice, střely, vojenská technika. Nebyla to ale, pane senátore, právě současná ministryně války Černochová, která rozdala „ze svého“ vše, co měla, na Ukrajinu? Ministryně pětikoalice, ke které patří i „Vaše“ TOP 09?

Potřebujeme prý moderní zázemí pro jednotky NATO, které se přes naše území ve velkém přesouvají dále na východ. Bohužel konvoje vojenské techniky, přesouvající se přes naše území, jsou každodenní realitou. Stejně jako skutečnost, že choutky Západu na podrobení a zničení RF, znamenající „neomezený“ přístup k nerostným surovinám, neskončí ani po ukončení současného válečného konfliktu na Ukrajině.

To ale neznamená, že s pádem Fialovy vlády nedojde k přehodnocení postoje ČR k našemu zapojení do dalších válečných vražedných výprav pod vlajkou NATO. Podle Fischera musí ČR reagovat na další zhoršování bezpečnostního prostředí, jedině věrohodná obranyschopnost může z naší strany zapůsobit jako odstrašení nepřítele, na odstrašení stojí celá síla NATO.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

97%
0%
hlasovalo: 9286 lidí

Ano, na čem stojí celá síla NATO, viděl celý svět naposledy při ukončení invaze této teroristické organizace v Afghánistánu. Největší Fischerova výzva přichází samozřejmě na závěr, kdy podle senátora obranný rozpočet na úrovni 2 % HDP nestačí a na zabezpečení státu budeme muset v nejbližších letech vynaložit víc prostředků a mnohem větší úsilí.

S požadavkem na zvyšování armádních financí nad 2% hranici HDP senátorský jestřáb Fischer pokračuje v alarmování společnosti proti narůstající ruské hrozbě, znamenající ve skutečnosti navyšování zisku, finančního a mocenského kapitálu ve prospěch vojenskoprůmyslového komplexu, a přidává se k mediálním výkřikům současného prezidenta Petra Pavla, jeho loutkovodiče Koláře a dalších vrcholných politických válečných štváčů.

Škoda, že velmi dobře placený senátor z peněz daňových poplatníků nám nesdělil, kam skutečně plynuly a plynou peníze, určené pro resort obrany. Viz konstatování NKÚ, že ministerstvo obrany nebylo schopné účinně využít poskytnuté peníze, přestože jeho výdaje opakovaně rostou, stejně jako upozornění, že ministerstvo v poslední době uzavírá smlouvy na dodávky zbraní přímo s vládami nebo výrobci bez soutěže.

Korupce, jak víme, bují ve všech státních resortech, resort obrany nevyjímaje. Něco o tom ví z minulosti nejen lobbista Marek Dalík, tajemník premiéra Mirka Topolánka (ODS), či exministryně Vlasta Parkanová (TOP 09). Fischerův komentář k vládní informaci o stavu zajištění obrany tak není ničím jiným, než dalším slohovým cvičením pro média a veřejnost, kterak zatáhnout ČR do války s RF za mocenské zájmy USA pod vlajkou agresivního paktu NATO.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Nahrady

Dobrý večer, pane ministře, chci se zeptat, zda Vám přijde v pořádku do budoucna náhrada první dámě za výlohy spojené a její činností pro stát v částce cca 100 000,- Kč měsíčně? Opravdu, v dnešní době? Nechci být vulgární, ale v dnešní době, kdy spoustu lidí neví kudy kam a je to tragické, Vám to př...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Na zabezpečení obrany budeme muset vynaložit víc prostředků

7:17 Senátor Fischer: Na zabezpečení obrany budeme muset vynaložit víc prostředků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výdajům na obranu