Boris Šťastný navrhuje zrušit přímou volbu prezidenta. Hrozí prý velká ostuda

23.11.2012 10:52 | Zprávy

Na základě událostí posledních dní, kdy vůbec není jasné, jak a kdy proběhne prezidentská volba, poslanec ODS Boris Šťastný doporučuje, abychom tento nešťastný experiment urychleně ukončili a vrátili se k osvědčené nepřímé volbě. Jinak nám prý hrozí velká mezinárodní ostuda.

Boris Šťastný navrhuje zrušit přímou volbu prezidenta. Hrozí prý velká ostuda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Šťastný reaguje na zprávy, že by Ministerstvo vnitra mělo vyřadit z volby kandidáty Janu Bobošíkovou, Tomia Okamuru a Vladimíra Dlouhého. Potom může následovat řada žalob a handrkování, které by přímou volbu hlavy státu mohly zcela znevěrohodnit. Proto se podle serveru Novinky.cz chce Šťastný obrátit na premiéra Nečase, aby byla rychle změněna Ústava a experiment s přímou volbou odpískán.

„Myslím, že každý občan musí z dosavadního průběhu přímé volby uznat, že jsme svědky totální blamáže a deziluze,“ říká poslanec Šťastný. Proto navrhuje, aby byla přímá volba zrušena. „Navrhuji, abychom tento nešťastný a nedůvěryhodný pokus ukončili ještě dříve, než z toho bude velká mezinárodní ostuda, a vrátili se k osvědčené nepřímé volbě,“ říká poslanec.

Úplně k tomu podle něj stačí trocha odvahy a odpovědnosti a jeden ústavní zákon, který by mohl být přijat v režimu legislativní nouze. „Dnes požádám premiéra, aby se vláda tímto návrhem vážně zabývala,“ ujistil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování II.

Děkuji za odpověď o párování I., Párování tedy neprobíhá jen na mimořádných schůzích jinak vždy. Bude hlasování o zvýšení koncesionářských Tv a rozhlas. poplatků, hlasování o zvyšování věku odchodu do důchodu na běžné schůzi, nebo mimořádné? Vy opravdu věříte, že stávající koaliční strany se budou c...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať jdou pryč. Hned.“ Ivan Hoffman bez milosti

14:30 „Ať jdou pryč. Hned.“ Ivan Hoffman bez milosti

POHLED IVANA HOFFMANA Volby v Rakousku, kde vyhráli Svobodní? „Bylo by skvělé, kdyby se zkorumpované…