Když komunista nevěří komunistovi. Takto výhružně to může dopadnout

24.11.2012 5:50 | Zprávy

DOKUMENT UVNITŘ Mezi dvěma komunistickými zastupiteli v Klášterci nad Ohří v Ústeckém kraji to zjevně hodně vře. Jeden druhému totiž adresoval velmi rázně formulovaný email, který byl redakci ParlamentníchListů.cz poskytnut.

Když komunista nevěří komunistovi. Takto výhružně to může dopadnout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prostor ohraničený policejní páskou

Zastupitel města Klášterce nad Ohří Jaroslav Kohout (KSČM) zaslal dosti rozezlenou zprávu obsahující výhružky svému kolegovi ze zastupitelstva Karlu Pechovi, který byl za komunisty zvolen. Kohout svému kolegovi velmi expresivní formou vytýká, že se nedrží stranické linie.

„… nebo ti už okna na baráku za to nestojí?“

„Karle, teď zase poběžíš za Honzou Houškou, nebo Stehlíkem, ale mě je to jedno, ptám se. Jak se konečně začneš realizovat jako komunista – kandidující za stranu, když jsi určitě pochopil, že jsem vstoupil do strany! Začneš konečně držet linii programového prohlášení, nebo ti okna na baráku už za to nestojí a odstoupíš. Tvůj důchod a plat, odvedená práce v lázních je pofiderní a zavádějící k tvé náklonnosti současného vedení města. Přemýšlej co se ti vyplatí. Mám jasno v tom, co jsi za peníze města odvedl pro Lázně, a.s.! Chceš aby se to každý dozvěděl? Hmmm? Pondělí se za tebou stavím. Jako komunista. Vítězové krajských a senátních voleb! Jarda K.“

Bývalý místostarosta Klášterce Stanislav Stehlík (Severočeši.cz) za to na Kohouta již podal trestní oznámení. „Podal jsem oznámení, protože tlak proti panu Pechovi, který je cílem tohoto přemlouvání, není ojedinělá věc. Ten tlak je na něho vedený soustavně rok a půl a můžeme to dokládat i za pomocí svědeckých výpovědí. Tímhle mailem to vyvrcholilo, takže jsem proto podal trestní oznámení pro podezření na spáchání trestného činu,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Redakce zjišťovala přímo od Jaroslava Kohouta, co ho k napsání takového emailu vedlo. Ten ParlametnímListům.cz potvrdil, že je jeho autorem.

„Ten mail samozřejmě znám, vím, o co se jedná a bohužel vám teď asi nějakou podrobnější informaci neposkytnu, protože pan minulý místostarosta v Klášterci ing. Stehlík na mě podal trestní oznámení a v současné době to šetří policie, že jsem se měl dopustit nějakého podezření z trestného činu ovlivňování orgánů veřejné moci nebo něco takového. Pan kolega Pech z jedné kandidátky nemeškal a ten mail přeposlal bývalému místostarostovi,“ vysvětloval Kohout.

Bral prý peníze za „jisté úsluhy“

K obsahu se tedy vyjadřovat nebudete? ptali jsme se. „Nechci nic říkat… Takhle, jak říkám, obsah mailu bude asi zkoumán policií, nicméně já se za něj nestydím, napsal jsem ho v rámci upřímnosti a v rámci toho, že kolega, který s námi kandidoval na společné kandidátce a dostali jsme se do komunální politiky, tak on v jisté době za jisté úsluhy, a teď nechci být specifický, nicméně že jeho plat ve společnosti Lázně Evženie, a.s., kterou stoprocentně vlastní město a on tam pracoval na pozici údržbáře, kdy jeho odvedená práce neodpovídá výši jeho pracovních odměn. To sice neznám přesně, ale vím to z doslechu,“ sděluje s nejistotou serveru ParlamentníchListů.cz.

„Vím od současného zaměstnance firmy, která má ty lázně pronajaté, že jeho plat byl ve větší výši, než kvalifikovaná vysokoškolská rehabilitační sestra, takže to byla okolnost, kdy on se pravděpodobně nedržel volebního programu a byl v rozporu s každým hlasováním v zastupitelstvu města Klášterce nad Ohří. Dokonce to dotáhl tak daleko, že mě a kolegu senátora Homolku odvolal z dvou výborů,“ kritizuje svého kolegu.

Hlasoval proti komunistům, tak se prý nedivme

Svým hlasováním se prý Pech projevoval proti své straně. „Pak se nedivte. Když došlo k vítězství KSČM v krajských volbách, tak že jsem mu napsal v tu chvíli takovýto mail. Chtěl jsem se za ním zastavit, aby mi své kroky při hlasování i přístupu ke komunální politice v Klášterci vysvětlil a on mi nebral telefony a vyhýbal se mi,“ omlouvá své jednání Kohout.

Když říkal, že se za obsah mailu nestydí a napsal ho upřímně, dá se tomu rozumět, že se to týká i pasáže, kde píše „začneš konečně držet linii programového prohlášení, nebo ti okna na baráku už za to nestojí“? „To je věc, která je mi kladena za vinu, ale já jsem mu ta okna určitě nechtěl nějakým způsobem rozbít nebo poškodit, to má určitě jinou souvislost a já už bych v tomhle případě nechtěl být konkrétní. Reagoval jsem jen na informace, které jsem měl. Myšlenkou nebylo, že by mělo dojít k poškození těch oken, ani jsem je neviděl,“ dodal v reakci na dotaz redakce ParlamentníchListů.cz Jaroslav Kohout z KSČM.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování II.

Děkuji za odpověď o párování I., Párování tedy neprobíhá jen na mimořádných schůzích jinak vždy. Bude hlasování o zvýšení koncesionářských Tv a rozhlas. poplatků, hlasování o zvyšování věku odchodu do důchodu na běžné schůzi, nebo mimořádné? Vy opravdu věříte, že stávající koaliční strany se budou c...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Tohle jen tak neprojde.“ Hřebejkovi se vrací výzva k zabití Zemana

9:50 „Tohle jen tak neprojde.“ Hřebejkovi se vrací výzva k zabití Zemana

Nenávistný výrok režiséra Jana Hřebejka vůči účastníkům oslavy osmdesátin Miloše Zemana by neměly or…