Michal Hašek se znovu stal jihomoravským hejtmanem

23.11.2012 10:28 | Zprávy

Hejtmanem Jihomoravského kraje se na ustavujícím zasedání zastupitelstva opět stal Michal Hašek (ČSSD). Zastupitelé tak potvrdili znění koaliční smlouvy, kterou sociální demokracie uzavřela s lidovci 15. listopadu. KSČM, ODS a TOP 09 skončily v opozici. Hašek byl jediným kandidátem na hejtmana. ODS navrhla Václava Božka (ČSSD), který ale nominaci nepřijal.

Michal Hašek se znovu stal jihomoravským hejtmanem
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Hašek byl od ohlášení výsledků krajských voleb pro to, aby vítězná ČSSD pokračovala v "dobře fungující spolupráci" s lidovci. Podle médií část ČSSD byla pro spolupráci s komunisty, Hašek si nakonec prosadil, aby pokračovala spolupráce s lidovci.

Rozvoj dopravy je prioritou

V současnosti Hašek považuje za nejdůležitější potřebu kraje rozvoj dopravy. Na silnice chce získat peníze od státu a EU i z úvěrů či formou PPP projektů. "Pokud by měl být kvůli tomu kraj finančně zatížen déle než na jedno volební období, udělali bychom referendum," řekl. Podle něj bude nutné i dále slučovat střední školy, které by se měly zaměřit i na celoživotní vzdělávání. Odmítá snižování počtu lůžek v nemocnicích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Aktuálně:

Zdá se mi to, nebo se ODS tak zalekla toho, že byste se spojil s ANO, že vám je údajně nabízeno být ministrem? A ještě k celé té kolizi ve vládě. Vy už jste řekl, že jste na premiéra žádný tlak nevyvíjel, ale jak si vysvětlit, že Fiala najednou tak otočil? Nemyslíte, že by bylo na místě to vysvětlit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať jdou pryč. Hned.“ Ivan Hoffman bez milosti

14:30 „Ať jdou pryč. Hned.“ Ivan Hoffman bez milosti

POHLED IVANA HOFFMANA Volby v Rakousku, kde vyhráli Svobodní? „Bylo by skvělé, kdyby se zkorumpované…