Jičín: Zastupitelstvo schválilo založení zapsaného ústavu Jičín – město pohádky

23.09.2024 13:05 | Tisková zpráva

Oblíbený festival bude v budoucnu pořádat Jičín – město pohádky, z.ú. Založení nového zapsaného ústavu schválili dne 18. září 2024 jičínští zastupitelé, kteří jmenovali i personální složení jeho správní rady a také jeho ředitelku.

Jičín: Zastupitelstvo schválilo založení zapsaného ústavu Jičín – město pohádky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Dále schválili počáteční peněžní vklad do zapsaného ústavu ve výši 500 tisíc Kč a projednali podobu smlouvy o spolupráci mezi městem Jičín a Jičín – město pohádky z.ú., která bude řešit náležitosti konání festivalu a licenci na ochrannou známku.

Ředitelkou bude Ing. Šárka Bekrová, produkční festivalu Jičín – město pohádky v roce 2024. Jako členové správní rady byli jmenování Bc. Pavel Nožička, MgA. Robert Smolík, Mgr. Lenka Vacková, Ing. Jan Zachoval a JUDr. Jan Malý. Poslední dva jmenovaní jsou zástupci volené samosprávy – zastupitelé města Jičína. Aby dva členové rady byli zastupitelé města, to je přímo uvedeno v pravidlech ve schválené zakládací listině zapsaného ústavu. První mandát členů správní rady bude tříletý, následující budou čtyřleté. Zakládací listina také stanovuje povinnosti a pravomoci ředitelky.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 3034 lidí

Pořádání festivalu Jičín – město pohádky je tak zajištěno pro další roky. Letošní ročník, který byl velice limitován nepříznivým počasím, byl již třiatřicátý, uskutečnil se v období od 11. do 15. září 2024 a vůbec poprvé v historii ho pořádalo hlavně město Jičín. Hlavní produkční letošního ročníku byla Ing. Šárka Bekrová, která byla pro tento účel zaměstnána na Městském úřadě Jičín.

Dřívější ročníky pořádal Nadační fond Jičín – město pohádky, zatímco město Jičín vystupovalo v roli spolupořadatele. Nyní bude nadační fond plnit především roli fundraisera a hlavním pořadatelem bude nově zapsaný ústav, který je pro pořádání festivalu z hlediska norem daleko vhodnější. Toto vyplynulo z právní analýzy, kterou v první polovině roku 2024 zadalo město Jičín a která na základě přezkumu zákonů posoudila, jaké jsou nejvhodnější formy institutu pro organizování festivalových akcí.

Do zapsaného ústavu se přenáší veškeré dlouholeté zkušenosti, které jsou spojeny s pořádáním festivalu, a bude tak zajištěno pokračování tradice. Upravuje se pouze právní norma fungování festivalu tak, aby byla stabilní do budoucna. Pohádka v Jičíně žije a již se podnikají první kroky pro přípravu festivalu Jičín – město pohádky v roce 2025.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Euro

Tvrdíte, že jste proti Euru, co ale tedy říkáte na to, že se ODS spojila se stranami, a dokonce s nimi jde i do voleb, které chtějí úplný opak? Proč se ODS neosamostatní? Vždyť vy ty malé strany ke zvolení nepotřebujete.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Brno: Activity Park BRNOcity je otevřen, na své si zde přijdou předškoláci i starší děti

22:09 Brno: Activity Park BRNOcity je otevřen, na své si zde přijdou předškoláci i starší děti

Po roce a půl projekčních a stavebních prací je hotový další projekt, který získal podporu v partici…