Colors of Ostrava zahájí Björk

07.03.2015 6:32 | Zprávy

Jedna z nejslavnějších a nejvlivnějších hudebních osobností 21. století, islandská zpěvačka, skladatelka, textařka a herečka Björk, zahájí 16. července letošní ročník festivalu Colours of Ostrava, který se opět koná v areálu Dolních Vítkovic.

Colors of Ostrava zahájí Björk
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

S početnou kapelou a bezmála dvacetičlenným smyčcovým orchestrem představí zpěvačka své nejnovější album Vulnicura, které natočila na Islandu s venezuelským producentem elektronické hudby Arca, který do Ostravy také přijede. Divákům a posluchačům nabídne efektní, zcela novou elektronickou show. Novináři byli ve čtvrtek o programu informováni na tiskové konferenci v budově Radnice města Ostravy, které se účastnil také primátor města Tomáš Macura.

Festival Colours of Ostrava zahrne čtyři dny koncertů multižánrové hudby plné hvězd světové i domácí hudby, divadel, diskusí, workshopů, filmů i výtvarných aktivit. Například britská elektronická senzace, mnoha cenami ověnčená kapela Rudimental, zažije v Ostravě svoji koncertní premiéru v kompletní sestavě právě na letošním ročníku festivalu Colours. Formaci tvoří čtveřice producentů a hudebníků z londýnské čtvrti Hackney, kteří už dosáhli na řadu cen i nominací. Od roku 2002, kdy festival Colours poprvé oživil Ostravu, se na jeho pódiích vystřídaly stovky kapel a hvězd světového formátu.

K dalším potvrzeným jménům patří St. Vincent, Mika, Caribou, José González, The Cinematic Orchestra, Caravan Palace, Swans, Klangkarussell, Dillon, Roni Size & Reprazent, Owen Pallett, Faiz Ali Faiz, Avishai Cohen’s New York Division, Black Strobe, Electro Deluxe, Oscar And The Wolf, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, The Dumplings, John J Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields, Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs, Abavuki či NO Blues.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

11:33 Děčín: Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici …