Dobrovíz zakládá obecní policii

10.03.2015 9:15 | Zprávy

Dobrovíz na Praze západ s pomocí Panattoni Europe zakládá vlastní obecní policii. Starostka Dobrovíze Jana Krupičková v pondělí dopoledne převzala od Panattoni Europe, která v katastru obce provozuje průmyslovou zónu Panattoni Park Prague Airport, novou Škodu Roomster ve speciální úpravě pro obecní policii jako základ vozového parku strážníků.

Dobrovíz zakládá obecní policii
Foto: Dobrovíz
Popisek: Dobrovíz zakládá obecní policii.

„O zřízení obecní policie jsme v Dobrovízi usilovali delší dobu. Jsem ráda, že se vše daří úspěšně dotáhnout. Naši strážnici právě dokončují výcvik a do konce března – věřím – složí nezbytnou závěrečnou zkoušku na Ministerstvu vnitra, aby si mohli obléknout uniformy. Budou dohlížet na pořádek v obci, aby se naši občané mohli cítit bezpečně doma i na silnici,“ říká Jana Krupičková, starostka Dobrovíze.

„V Panattoni Europe dlouhodobě ukazujeme, že industriální parky v prvé řadě přinášejí nová pracovní místa, pomáhají podnikání ve svém sousedství, je v nich život. Samozřejmě si ale také uvědomujeme, že každodenní provoz zón přináší i negativa. Ty se ale ve spolupráci s obcemi a spolky snažíme co nejvíce minimalizovat. A konkrétně v Dobrovízi jsme se s obcí dohodli, že jí pomůžeme založit vlastní obecní policii a přispějeme k ní novým autem v policejní výbavě, aby strážníci mohli snadno dohlížet na celé, poměrně velké, území obce,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe Česká republika.

O zřízení obecní policie rozhodlo zastupitelstvo Dobrovíze už v polovině prosince loňského roku. V rekordním čase tří měsíců se obci podařilo najít kvalitní strážníky a zajistit pro ně nezbytná školení. Naostro začne dobrovízská obecní policie pracovat od příštího týdne.

Panattoni Europe

Panattoni Europe je součástí Panattoni Development Company, jednoho z největších průmyslových developerů na světě, s 26 pobočkami v Severní Americe a v Evropě. Ve střední Evropě Panattoni Europe podniká od roku 2005. V České republice, Polsku a na Slovensku společnost nabízí více než dva miliony metrů čtverečních moderních průmyslových ploch. Firma se zabývá zejména výstavbou přesně na míru potřeb klientů, tzv. build-to-suit. Mezi její klíčové zákazníky patří společnosti jako Tesco, H & M, ND Logistics, Still, Schenker, Hartmann, Time out a mnoho dalších. Více na www.panattoni.cz

Obec Dobrovíz

Dobrovíz letos oslaví 777 let od první doložené písemné zmínky o obci; osídlení v místě je však s ohledem na archeologické památky prokazatelně mnohem starší. Dnes má Dobrovíz necelých pět stovek obyvatel. Její součástí je i unikátní soubor staveb lidové architektury evidovaný od roku 1995 jako Vesnická památková rezervace. www.dobroviz.cz 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.