Frýdek-Místek: Nahlédněte do interiéru Českého domu

28.08.2024 22:09 | Tisková zpráva

Město po koupi historické budovy Českého domu z roku 1899 nechalo technickými službami vyklidit interiér a provést záchovné práce.

Frýdek-Místek: Nahlédněte do interiéru Českého domu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Postup vyklízecích prací osobně přišli osobně zkontrolovat primátor Petr Korč (Naše Město F-M) a náměstci primátora Marcel Sikora (SPOLU) a Jiří Kajzar (Naše Město F-M) a Patrik Siegelstein – ředitel Střediska volného času Klíč, které bude objekt využívat pro aktivity dětí.

„Vyklízení probíhá velice rychle a za to děkuji pracovníkům technických služeb. Také mě příjemně překvapilo, že Český dům je v lepších technickém stavu, než jsme původně předpokládali,“ uvedl primátor Petr Korč.

„S panem Patrikem Siegelsteinem jsme v kontaktu a ladíme podobu jejich budoucího zázemí. Vypíšeme architektonickou soutěž na rekonstrukci Českého domu,“ dodal primátor Petr Korč.

„Místo a okolí Českého domu s parkem, autobusovým stanovištěm a blízkým parkovištěm je lepší než naše současné prostory. Jednáme s architektkou města, předali jsme podklady k tomu, jaké místnosti využíváme nyní a věřím, že v Českém domě se najde místo pro většinu našich aktivit,“ řekl ředitel SVČ Klíč Patrik Siegelstein.

Rozsáhlou fotogalerii najdete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Bezdomovci se očkovali proti žloutence

7:04 Sokolov: Bezdomovci se očkovali proti žloutence

Snížit riziko šíření žloutenky mezi bezdomovci a zlepšit jejich zdravotní stav. To byly hlavní cíle …