Hradec Králové: Rekonstrukce sociálního zařízení pro veřejnost na zimním stadionu

24.09.2024 19:06 | Tisková zpráva

V rámci modernizace a zlepšení komfortu návštěvníků zimního stadionu v Hradci Králové byla dokončena první etapa rozsáhlé rekonstrukce sociálního zařízení pro veřejnost. Od konce dubna až do poloviny září letošního roku probíhaly stavební práce ve velké hale, přičemž investice dosáhla výše bezmála 7 milionů korun bez DPH.

Hradec Králové: Rekonstrukce sociálního zařízení pro veřejnost na zimním stadionu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Zakázka byla zadána Správou nemovitostí Hradec Králové a realizaci provedly firmy V.P.N. z Pardubic a DEKORSTAV z Duban. Rekonstrukce se zaměřila na sociální zařízení mužů a žen v suterénu severozápadního rohu objektu a rovněž na sociální zařízení pro imobilní veřejnost na dolním ochozu směrem k Jiráskovým sadům.

V suterénu byly provedeny kompletní stavební úpravy. Rekonstrukce zahrnovala výstavbu nových dělících příček na pánských toaletách, čímž došlo ke zvýšení počtu pisoárových stání na celkem 40 z původních 27, rovněž byl navýšen počet umyvadel. Prostor dámských toalet zvýšení kapacity, bohužel, neumožnil. Ve všech místnostech byla provedena výměna oken, instalace nových rozvodů vzduchotechniky, elektrické energie a zdravo-technických instalací. Součástí prací byla instalace keramických obkladů a dlažby moderního designu a formátů a samozřejmě i nových zařizovacích předmětů.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 5272 lidí

Pro imobilní občany při rekonstrukci vzniklo jedno zcela nové zařízení, díky čemuž budou aktuálně k dispozici dvě plně vybavené bezbariérové toalety na obou stranách vstupu do hlediště. Dále bylo instalováno vylepšení nouzové signalizace, které v případě spuštění kromě klasické světelné a zvukové signalizace zahrnuje i přenos SMS přes GSM bránu na dvě telefonní čísla (vrátnice a správce stadionu) a po uplynutí intervalu jedné minuty bude na stejná čísla automaticky zahájen hovor. Příjemci hovoru navíc díky systému rozeznají, zda pomoc potřebuje osoba v kabině č. 1 nebo č. 2.

Zároveň byly pro zvýšení bezpečnosti návštěvníků všude instalovány nejnovější technologie diodových nouzových světel. Antipanická světla jsou vybavena speciální optikou pro rovnoměrné osvětlení místnosti.

První etapa rekonstrukce sociálního zařízení je součástí širšího projektu zaměřeného na zlepšení veřejných služeb na Zimním stadionu a zajištění komfortu pro všechny návštěvníky. Práce byly naplánovány mimo hlavní hokejovou sezónu, aby se minimalizovaly dopady na běžný provoz stadionu. Projektová dokumentace pro zbývající sociální zařízení v hlavní hale je rovněž zpracována, vlastní realizace bude probíhat postupně z důvodu finanční náročnosti a nutného provozu stadionu. Další etapa by měla být realizována v létě 2025.

Správa nemovitostí Hradec Králové chce tímto poděkovat všem, kteří se podíleli na úspěšné realizaci této fáze projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vsetín: Stavba autobusového nádraží si vynutila uzavření odstavných ploch

22:09 Vsetín: Stavba autobusového nádraží si vynutila uzavření odstavných ploch

Upozorňujeme motoristy, že od pondělí 23. září si postup stavebních prací v přednádražním prostoru v…