Kopřivnice chystá další aukci energií

02.03.2015 11:29 | Zprávy

V červnu 2013 proběhla první elektronická aukce na dodávky elektřiny a plynu pro domácnosti v Kopřivnici a jejím správním území. Přes 1 250 zapojených odběrných míst díky ní ušetřilo odhadem až 9 milionů korun. Jelikož smlouvy s vítězným dodavatelem za několik měsíců vyprší, je město připraveno podpořit společný nákup energií také letos.

Kopřivnice chystá další aukci energií
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Díky předloňské aukci se podařilo snížit ceny silové elektřiny o 16 procent a ceny zemního plynu dokonce o neuvěřitelných 35 procent. Levnější elektrickou energii poptávalo 775 domácností a necelých 500 odběrných míst mělo zájem o optimalizaci cen zemního plynu. „Smlouvy s novým dodavatelem energií byly uzavřeny na 24 měsíců a nelze je automaticky prodloužit. Zapojení občané proto budou v letošním roce stát před rozhodnutím, jak při odběru energií dále postupovat. Zda uzavřou dodatek ke stávající smlouvě, zúčastní se další aukce nebo uzavřou smlouvu s jiným dodavatelem dle vlastního uvážení. Vzhledem k tomu, že město Kopřivnice již před dvěma roky deklarovalo ochotou pomoci při řešení těchto otázek, je připraveno podpořit další společný nákup energií svou záštitou, medializací a poskytnutím vhodných prostor pro kontakt s občany,“ uvedl energetik města Roman Beneš.

Dle slov kopřivnického energetika se v současné době jedná o výběru vhodného zprostředkovatele, který zcela transparentně a bez velké finanční zátěže občanů metodicky a věcně zajistí samotnou aukci i následné uzavření smluv s novými dodavateli. O konkrétních podmínkách budou Kopřivničané informováni pravděpodobně v druhé polovině března.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

16:33 Plzeň: Make up představuje v Galerii města tvorbu Jakuba Tomáše

Novým pokračováním projektu West Point zaměřeného na autory, které pomáhalo formovat prostředí Plzně…