Liberec: Končí éra výprodeje městského majetku - vedení města plní koaliční sliby

12.02.2015 19:26 | Zprávy

Současné vedení města plní své sliby z programového prohlášení koalice, že nebude dále rozprodávat městský majetek, jak to mu bylo v minulých letech.

Liberec: Končí éra výprodeje městského majetku - vedení města plní koaliční sliby
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Rozhodnutí omezit prodeje městského majetku potvrdili liberečtí radní zamítnutím 12 žádostí o odkoupení městských pozemků, které projednávala v úterý rada města.  A to přesto, že město by jejich prodejem mohlo získat okolo 3 milionů Kč.

„Prodej majetku by mělo být až to poslední řešení, jak naplnit městskou kasu, zejména proto, že to nejde dělat donekonečna, i když to někomu tak před pár lety  mohlo připadat.  Městské pozemky potřebujeme jako rezervu na možné budoucí směny pozemků, mnoho z pozemků je v kategorii zeleně, nehledě na to, že cena pozemků víceméně kontinuálně roste, takže v nich má město dobře uložené peníze,“ konstatoval náměstek primátora pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář.

Městské pozemky chce nové vedení prioritně využívat pro potřeby města, proto by do prodejů měly jít jen výjimečně tam, kde je město ani v budoucnu nemůže potenciálně využít. Doposud se prodávalo naopak téměř vše, co prodat šlo, bez ohledu na budoucí možné využití. Větší slovo při posuzování žádostí o prodej budou mít odborníci z jednotlivých odborů magistrátu, kteří mají připomínky například k zachování zeleně, veřejné přístupnosti a podobně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.