O kompostéry je v Železném Brodě velký zájem

12.02.2015 12:06 | Zprávy

V rámci projektu Zefektivnění nakládání s biologicky rozložitelným komunálním odpadem ve Městě Železný Brod, podpořeného z Operačního programu Životní prostředí bylo pro Město Železný Brod v závěru roku 2014 pořízeno celkem 300 ks kompostérů.

O kompostéry je v Železném Brodě velký zájem
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

I přes pozdější doručení kompostérů je, vzhledem k ročnímu období, o 600 l nádoby značný zájem. Do konce roku bylo zaevidováno cca 200 zájemců a i nadále jsou přijímány další požadavky na zapůjčení těchto nádob na biologicky rozložitelný odpad.

Pořízením kompostérů chce Město Železný Brod dosáhnout snížení biologické složky v běžném směsném odpadu a tím ušetřit na nákladech za skládkování a samozřejmě přispět ke snížení zátěže životního prostředí.

Kompostéry jsou zájemcům bezplatně zapůjčovány na pět let, poté přejdou do jejich vlastnictví.

V současné době je tak k dispozici stále ještě cca 70 kompostérů, které si zájemci rozeberou snad ještě před sezónou.    

Mgr. František Lufinka, starosta města, doplňuje: „Zájem o kompostéry ze strany občanů nás velmi těší. Pokud budeme opravdu svědomitě třídit, mohli bychom dosáhnout snížení nákladů za skládkování a likvidaci odpadu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zelbrod.cz

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

7:31 Cheb: Soutěž Přívětivý úřad 2024

V soutěži Přívětivý úřad získal Cheb bronzovou pozici v rámci Karlovarského kraje.