Pardubice hodnotí „školní“ webovky

10.11.2011 16:33 | Zprávy

V těchto dnech v Pardubicích vrcholí soutěž o nejlepší internetové stránky pardubických základních a mateřských škol a domů dětí a mládeže.

Pardubice hodnotí „školní“ webovky
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Město se jejím vyhlášením rozhodlo motivovat svá školská zařízení k dalšímu rozvoji webové prezentace, kterou považuje za důležitý nástroj moderní komunikace.

„Tuto soutěž jsme vyhlásili proto, abychom zjistili, jaká je úroveň webových prezentací našich zařízení a pak nastavili určitý standard, kterého chceme aby dosáhly. Musím říci, že jsem byl velmi překvapen rozdílnou úrovní jednotlivých webových stránek, některé jsou špatné. Vítězné weby budou jakýmsi standardem, jak by postupně měly vypadat stránky všech našich škol, jakou by měly mít funkci, zkrátka kam by se měly posunout," řekl náměstek primátorky František Brendl.

 

Kvalitu webových stránek 29 mateřských a 17 základních škol, stejně jako tří DDM, hodnotila komise, v níž byly zastoupeni odborníci z magistrátu, pardubické univerzity, ale i soukromého sektoru. Zaměřili se na rozsah, aktuálnost a relevanci informací, stejně jako na grafickou prezentaci, použitelnost webů, nápaditost, ale i technické parametry.

 

Komise hodnotila samostatně internetové prezentace škol základních a mateřských a v každé kategorii vybrala tři nejlepší, domy dětí a mládeže budou mít jediného vítěze. Výsledky soutěže, která je spojena s finanční odměnou pro vítěze, budou vyhlášeny ve čtvrtek 10. listopadu ve 14:00 ve Společenském sále pardubické radnice. Součástí slavnostního vyhlášení vítězů bude také prezentace nejlepších stránek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Mesto-pardubice.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín připravuje tradiční Týden nejen pro seniory

7:31 Děčín připravuje tradiční Týden nejen pro seniory

Týden na přelomu září a října nabídne Týden nejen pro seniory. Od 30. září do 6. října se můžete těš…