Vilgus (SZ): Policie by se při vyšetřování Metrostavu měla zaměřit i na stavbu radnice Prahy 8

09.10.2013 12:41 | Zprávy

V tomto týdnu policejní vyšetřovatelé rozšířili obvinění v kauze Davida Ratha o vedení Metrostavu, který patří k nejvýznamnějším stavebním a tunelářským firmám v Česku. Stejná firma před třemi lety získala za neprůhledných okolností a na základě neférového „výběrového řízení“ zakázku na výstavbu předražené radnice Prahy 8 za 1,4 miliardy korun.

Vilgus (SZ): Policie by se při vyšetřování Metrostavu měla zaměřit i na stavbu radnice Prahy 8
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„Novostavbu radnice si v roce 2010 prosadila ODS společně se Suverenitou. Doufám, že až kriminálka pojede do sídla Metrostavu na Palmovce v Praze 8, staví se také na místní radnici. Projekt obecního Centra Palmovka za 1,4 miliardy Kč získala v roce 2010 za neprůhledných okolností stejná firma. Utajeně, bez jakékoliv diskuze s veřejností, rozdílem jediného hlasu a pouhé tři týdny před komunálními volbami,” konstatuje opoziční zastupitel ze Strany zelených Petr Vilgus.

 V Libni – Palermu současné Prahy ovládaném modrým kmotrem Martinem Cibulkou – nyní vládne koalice ODS, Hlavu vzhůru a TOP09 s podporou komunistů (koalice bez KSČM neprohlasuje ani program schůze zastupitelstva). Na přípravu Centra Palmovka už byly investovány desítky milionů z obecní kasy.

 „Doporučuji policejním vyšetřovatelům, aby se při vyšetřování v sídle Metrostavu na Palmovce zaměřili také na zakázku na novou radnici Prahy 8. Podezřelých okolností je v tomto případě více než dost,“ konstatuje zastupitel Petr Vilgus (SZ).


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

22:14 ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k firmě IVECO spadající pod francouzskou společnost.