My ho nechceme! Hašek touží po Senátu i s podporou Zelených. Ale jejich mládežníci se ozvali

21.09.2024 12:20 | Monitoring

Bývalý hokejový brankář a aktuální kandidát do Senátu za TOP 09 Dominik Hašek naštval Mladé zelené. Konkrétně jde o jeho výrok, „aby dítě mělo jednoho tatínka (a ne více)“ a jednu maminku. „Naši podporu tak dostat nemůže,“ sdělili nyní Mladí zelení, podporující tzv. „manželství pro všechny“ včetně možnosti osvojení dětí stejnopohlavními páry. Dominik Hašek přitom kandiduje do Senátu Parlamentu ČR mj. i s podporou Zelených.

My ho nechceme! Hašek touží po Senátu i s podporou Zelených. Ale jejich mládežníci se ozvali
Foto: Facebook
Popisek: Dominik Hašek

„Je to v souladu s mými hodnotami. Jde mi o to nejlepší pro dítě. V zásadě jde o to, aby dítě mělo jednoho tatínka (a ne více). Co se týče práv pro jakýkoli manželský pár, tak jsem samozřejmě pro rovnoprávnost. Dítě vždy má vědět, kdo je jeho tatínek či maminka. Toto je třeba dořešit, aby nedocházelo k nedorozumění,“ napsal D. Hašek, že není pro společné osvojování dětí stejnopohlavními páry.

To samé Dominik Hašek tvrdil v předvolebním průzkumu Jsme fér.

Svým vyjádřením ale D. Hašek den před uskutečněním senátních voleb rozezlil Mladé zelené, kteří uvedli, že přestože Hašek kandiduje do Senátu s podporou Zelených, od nich, čili od Mladých zelených, podporu nemá. „Den před volbami kandidát na senátora Dominik Hašek prohlásil, že tatínka má dítě mít max jednoho. Kandiduje i s podporou Zelených. Naši podporu však nemá a dostat nemůže. Manželství chceme skutečně pro všechny a včetně možnosti adopce a osvojování, žádné jiné!“ zdůraznili Mladí zelení na sociální síti X.

Dominik Hašek kandiduje za TOP 09 do Senátu v obvodu 41 - Benešov. V tomto obvodu proti Haškovi, kterého do boje vysílá TOP 09, stojí senátor a člen zastupitelstva v Říčanech Zdeněk Hraba, podporovaný ODS. Ten v průběhu mandátu odešel z klubu STANu k ODS a vystupuje jako velký kritik „bezpohlavních nesmyslů“. Hraba si domluvil podporu i od Konzervativní strany, Monarchistů a Svobodných, kteří vystupují proti stávající vládě a v některých krajích jdou do voleb s SPD, Trikolorou a stranou PRO.

Svou kandidaturu D. Hašek zdůvodňuje tím, že už mu nestačilo být občanem. Mezi své politické priority řadí migraci i řešení hrozeb souvisejících s ruskou intervencí na Ukrajině. V rozhovoru pro Reflex.cz v posledních dnech D. Hašek vyjádřil přesvědčení, že jeho mezinárodní popularita, kterou si ze sportu odnesl, by mohla pomoct navázat politické kontakty a některé problémy více otevřít.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 10 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zelený mor, evropští "piráti" a genderový bizár, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetrski , 21.09.2024 13:36:58
Pro normálního člověka je to naprostý Absurdistán a názorná ukázka, jak importované ideologie ve spojení s mediální úderkou a četnými politickými neziskovkami mohou pomoci jinak naprosto okrajovým menšinám k politickému vlivu. Nepřekvapuje, že pokrytec Hašek se chce prodrat ke korytu i s pomocí těchto individuí.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

19:25 Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

Většina komentátorů u nás píše svým fialovským srdíčkem, voliče ale neoblbnete, říká komentátor Petr…