Škromach má blízko k PPF, napsal server. A zde je ostrá reakce

28.09.2012 7:40 | Zprávy

Místopředseda Senátu Zdeněk Škromach spolu s prezidentem Václavem Klausem slavil vznik Čínské lidové republiky. Deník Aktuálně připomněl, že oba mají vazby na skupinu PPF, která chce v Číně prorazit. Škromach to poté na Facebooku označil za neskutečné lži.

Škromach má blízko k PPF, napsal server. A zde je ostrá reakce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Škromach

Podle Škromacha jde jednoznačně o protičínskou kampaň. „Je neskutečné číst podobné spekulace a lži. S PPF jsem nikdy neměl nic společného. A dobré vztahy mezi našimi zeměmi považuji za prospěšné všem občanům ČR. Přitom respektuji právo na různé názory,“ rozhořčil se senátor.

Jako za bolševika

Aktuálně.cz uvádí, že dobré vztahy s Čínou ve čtvrtek budovala také vicepremiérka Karolína Peake, premiér Petr Nečas s tím začal již dříve, když odsoudil tzv. dalajlámismus a tím Čínu podpořil.

„Překvapuje mě zlá rétorika redaktorek Aktuálně.cz, které neměly ani tu slušnost, aby si vyžádaly můj komentář k jejich nepravdivým tvrzením. Ani bolševik by se nemusel styděl za takovouto štvavou kampaň,“ napsal Škromach.

Číňané začátkem října slaví vznik Čínské lidové republiky, de facto tedy převzetí moci komunisty. V roce 1949 čínský komunistický vůdce Mao Ce-tung 1. října vyhlásil ČLR na pekingském náměstí Tchien-an-men.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nakupuj v Polsku, ušetříš. Vysvětlení, proč českého spotřebitele lze „oholit“ víc

18:53 Nakupuj v Polsku, ušetříš. Vysvětlení, proč českého spotřebitele lze „oholit“ víc

Už jsme si zvykli, že pro některé zboží se Čechům (a nejen těm příhraničním) vyplatí zajet do soused…