České Budějovice: Před nádražní halou vzniknou stojany pro kola

25.08.2024 7:31 | Tisková zpráva

Přednádražní prostor se začne upravovat ve prospěch cyklistů.

České Budějovice: Před nádražní halou vzniknou stojany pro kola
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Stavební úpravy dvou vstupů do podchodu pod Nádražní ulicí začnou 26. srpna jejich uzavřením. Nevzhledné nadzemní části vstupů budou odstraněny, plocha bude přikryta a stane se součástí chodníku před výpravní budovou vlakového nádraží. Nad jižní vstup se dá přístřešek z ocelové konstrukce pro 11 stojanů na kola, nad severním bude umístěno celkem 26 stojanů, což ocení třeba i cyklisté, kteří přicestují vlakem a dál je pro ně lepší dojít pěšky, nebo kolo jen odstaví, zamknou a poté vyzvednou,“ říká náměstek primátorky Lubomír Bureš.

Díky této novince bude v okolí výpravní budovy celkem 102 kolostavů. To ale není zdaleka jediná dobrá zpráva pro cyklisty. Město chystá vybudování úschovny kol na dvoře bývalé pošty. „Úschovna bude určena hlavně pro lidi, kteří potřebují kolo zaparkovat na delší dobu. Měla by mít kapacitu přibližně 65 bicyklů. Pokud k tomu přičteme právě budované a stávající kolostavy, tak se v přednádražním prostoru dostaneme na cirka 170 míst pro kola,“ doplnil Lubomír Bureš.

Po dobu úprav přednádražního prostoru, které skončí 25. října, bude průchod zajištěn koridorem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Vlastníci památek mohou čerpat příspěvky

7:17 České Budějovice: Vlastníci památek mohou čerpat příspěvky

Odbor památkové péče magistrátu opět nabízí majitelům památek možnost zapojit se do Programu regener…