Havířov: Město zahájilo opravu prostranství před Kulturním domem Leoše Janáčka

03.05.2017 11:36 | Zprávy

Před pár dny začala plošná oprava prostranství před Kulturním domem Leoše Janáčka. Její součástí je kompletní předláždění celé plochy, výsadba stromů a rozšíření zeleně. Oprava potrvá až do června, poté na ni naváže výstavba cyklostezky podél Dlouhé třídy.

Havířov: Město zahájilo opravu prostranství před Kulturním domem Leoše Janáčka
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Kulturní dům Leoše Janáčka patří mezi významné společenské a kulturní objekty. Nynější stav prostranství před budovou tomu však neodpovídá a snižuje urbanistickou hodnotu celé plochy," řekla náměstkyně pro sociální rozvoj Alena Zedníková.

Celý prostor bude předlážděn a osázen novými lavičkami. Přerostlé keře na přilehlých zelených plochách nechalo město vykácet a na jejich místě vysadí sedm nových stromů. Asi 100 metrů čtverečních zelených ploch přibude navíc.

"Do centra prostranství budou vloženy kruhové plochy z rozdílné dlažby kladené do kruhu. Zde budou umístěny také lavičky a v menším kruhu figurální plastika," prozradila Zdena Mayerová, vedoucí odboru komunálních služeb.

Náklady na opravu město vyčíslilo na zhruba 2 miliony korun. Práce chce stihnout dokončit během června letošního roku. Na opravu plochy naváže výstavba další části cyklostezky směrem na Těrlickou přehradu, která povede podél Dlouhé třídy, a jejíž součástí je oprava chodníků a vybudování pásu pro cyklisty.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivo Trešl byl položen dotaz

léky na předpis

Vážený pane Trešle, opožděně Vám moc děkuji za Vaši odpověď. Kéž by se podařilo prosadit prodej léků na předpis i na internetu. Troufnu si mluvit i za jiné, protože určitě nejsem sama, kdo by to uvítal. Vy sám tvrdíte, že byste takový prodej podpořil. Nemůžete ale něco takového jako senátor navrhnou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Město bude investovat do další etapy revitalizace areálu na Radouči

19:27 Mladá Boleslav: Město bude investovat do další etapy revitalizace areálu na Radouči

Mladá Boleslav bude letos investovat do další etapy rekultivace volnočasového areálu se skateparkem …