Kroměřížané se opět na konci léta budou moci svézt po řece Moravě

29.08.2024 16:14 | Tisková zpráva

Obyvatelé Kroměříže si budou moci po roce opět zpestřit závěr prázdnin plavbou po řece Moravě na vyhlídkové lodi Bruno. K dispozici bude na Erbenově nábřeží v sobotu 31. srpna od 10:00 do 16:00 hodin.

Kroměřížané se opět na konci léta budou moci svézt po řece Moravě
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Každého zájemce čeká krátká vyjížďka, která bude zdarma. Akci jsme připravili pro všechny, kteří se chtějí rozloučit s prázdninami aktivně, s úsměvem a u vody,“ uvedl místostarosta Pavel Motyčka.

Město bezplatnou projížďku lodí po řece Moravě připravilo poprvé loni, kdy byla součástí oslav 760 let trvání města Kroměříže. „V minulém roce jsme zadarmo svezli zhruba 600 lidí. Zájem byl opravdu velký. Očekávám, že letos to bude podobné. Prosím proto občany o trpělivost. Loď má omezenou kapacitu a je možné, že v některých hodinách bude nutné na projížďku chvilku počkat,“ doplnil Motyčka. Oproti loňsku nebude na nábřeží připraven doprovodný program.

Město chce podle místostarosty upozornit na možnost plavby po řece Moravě a přispět tak i k popularizaci vodní cesty Baťův kanál, která by po vybudování plavební komory v Bělově na Zlínsku měla být prodloužena právě až do Kroměříže. „Jsme přesvědčen o tom, že tento záměr má pro Kroměříž jakožto atraktivní turistický cíl obrovský potenciál,“ uzavřel Motyčka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město nabízí parkoviště pro dojíždějící zdarma

11:17 Jihlava: Město nabízí parkoviště pro dojíždějící zdarma

Minimálně deset lokalit nabídne více než 600 míst pro parkování dojíždějících zdarma. Některá parkov…