Olomouc: Město opraví most pro své lesáky

03.09.2024 7:31 | Tisková zpráva

Se začátkem září začíná stavební sezona v lese u Březové v katastru obce Unčovice. Město Olomouc tam bude opravovat Zásecký most přes říčku Odrážku, která se v chráněné krajinné oblasti nedaleko cyklistické trasy vlévá do Moravy. Důvodem opravy je přístup do městského lesa.

Olomouc: Město opraví most pro své lesáky
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Most je pro nás klíčový, protože bez něj se nedostaneme do poměrně rozsáhlého území a je skutečně v havarijním stavu,“ potvrdil ředitel Lesů města Olomouce David Janásek. Proto už loni začaly Lesy s projektovou dokumentací.

Na druhé straně koryta má město 22 hektarů lesa. „Je to listnatý les – tvrdý luh se stářím porostu od čtyřiceti do sedmdesáti let, ve kterém musíme provádět výchovné zásahy s lesní technikou,“ objasnil ředitel Janásek.

Oprava mostu za 2,3 milionu korun čekala na období klidu, související s hnízděním ptáků. „Jsme v oblasti Natura, kde platí od jara do konce léta přísné podmínky,“ zdůraznil investiční náměstek primátora Miloslav Tichý. Podle něj by měl nově opravený most sloužit lesníkům od konce listopadu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Zátopek rozběhá děti i dospělé

11:17 Kopřivnice: Zátopek rozběhá děti i dospělé

Kopřivnice si každý rok v září připomíná svého legendárního rodáka Emila Zátopka, na jehož počest po…