Praha zná vítěze soutěže webových stránek Zlatý erb 2013

14.03.2013 21:22 | Zprávy

V Rezidenci primátora byly včera vyhlášeny výsledky pražského krajského kola soutěží Zlatý erb 2013 a Junior Erb 2013. Vítězové jednotlivých kategorií soutěže webových stránek měst a obcí dále postoupí do celostátního kola.

Praha zná vítěze soutěže webových stránek Zlatý erb 2013
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Cílem tohoto projektu je podpořit kvalitu a dostupnost místní veřejné správy prostřednictvím informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií. Tato soutěž má dlouholetou tradici a získala i zahraniční ocenění. Celorepublikově se koná již popatnácté  a v gesci Magistrátu hlavního města Prahy ve spolupráci s odborem informatiky je organizována od roku 2004. Záštitu letošnímu ročníku poskytla radní pro informatiku Eva Vorlíčková.

„Těší mě, že stoupá kvalita i množství informací na webových stránkách. Čas běží velmi rychle. V doméně informačních a komunikačních technologií se zdá, že běží ještě několikanásobně rychleji. Osobně si myslím, že česká veřejná správa učinila za posledních deset let obrovský pokrok. Prezentace internetových portálů, informace v nich obsažené, jejich dostupnost, srozumitelnost a snadnost ovládání se nedá srovnávat s tím, co zde existovalo na počátku jednadvacátého století. Věřím, že k tomu svou měrou přispěla také soutěž Zlatý erb. Nejsme ještě sice na úrovni Estonska, ale věřím, že jsme na velmi dobré cestě,“ řekl a poděkoval nejen účastníkům soutěže, ale také organizátorům a odborné porotě Ondřej Pecha, předseda Výboru pro informatiku a Evropské fondy Zastupitelstva HMP, při předávání diplomů finalistům soutěže.

Do pražského kola soutěže Zlatý erb 2013 se letos přihlásilo celkem 20 městských částí, které soutěžily i letos ve třech tradičních kategoriích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

MUDr. Ivo Trešl byl položen dotaz

léky na předpis

Vážený pane Trešle, opožděně Vám moc děkuji za Vaši odpověď. Kéž by se podařilo prosadit prodej léků na předpis i na internetu. Troufnu si mluvit i za jiné, protože určitě nejsem sama, kdo by to uvítal. Vy sám tvrdíte, že byste takový prodej podpořil. Nemůžete ale něco takového jako senátor navrhnou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Léto zábavy láká na multižánrovost

22:28 Opava: Léto zábavy láká na multižánrovost

Letní sezóna v Opavě je tady a město opět ožívá tradičním Opavským létem zábavy. Můžete se těšit na …