Uherské Hradiště: Nové odpočinkové místo pro výletníky

23.08.2024 19:45 | Tisková zpráva

Do konce listopadu vznikne v lokalitě nedaleko barokní výklenkové kapličky v Mařaticích nová relaxační zóna. Pobytové místo v blízkosti turistické trasy k rozhledně Rovnina a k Parku Rochus přinese nové možnosti odpočinku při volnočasovém vyžití obyvatel města i jeho návštěvníků.

Uherské Hradiště: Nové odpočinkové místo pro výletníky
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Pro umístění nového pobytového místa na okraji zastavěné části ulice 1. máje byla vytipována vhodná městská parcela, na které vzniknou zpevněné plochy z mlatu a žulových kostek. Ty budou doplněny mobiliářem a bude zde stát také nová pergola. Plocha bude doplněna o kovové ohniště. Přístup na místo bude dvojí: bude možný jak přes betonové schodišťové stupně, tak přes bezbariérovou mlatovou plochu.

„Pro odpočinek budou v prostoru tři druhy laviček, z nichž některé budou spolu se stolem umístěny pod pergolou. K dispozici bude 5 stojanů na kola a samozřejmě také 2 odpadkové koše,“ specifikoval místostarosta města Čestmír Bouda. „Lidé budou moci využít také menší ohniště, kolem kterého budou rozmístěny dřevěné sedací špalky,“ doplnil Bouda.

Vznik relaxačního místa doplní nové výsadby dřevin v jeho bezprostředním okolí a půjde o druhy, které budou odpovídat charakteru okolní krajiny, v níž převažují zahrady a vinice. Na místo proto přibydou ovocné stromy - jabloně, třešně, mišpule a ořešáky. Jak vlastní relaxační plocha, tak také výsadby budou umístěny tak, aby nebránily výhledu na výklenkovou kapli z komunikace 1. máje (viz. úvodní foto).

„Uherské Hradiště je místem jako stvořeným pro výlety pěšky nebo na kole. Věřím, že nový prostor pro odpočinek a relaxaci ještě rozšíří tyto možnosti, zpestří atraktivitu turistické trasy k rozhledně Rovnina a k Parku Rochus a přispěje k pohodě výletníků z řad obyvatel města i jeho návštěvníků,“ poznamenal starosta města Stanislav Blaha.

Novou relaxační plochu nechá město postavit nákladem 1,3 milionu korun. Částku uhradí Místní komise Mařatice, z jejíhož podnětu nová relaxační zóna vznikne. Celý proces výstavby zahájí město se začátkem podzimu, hotovo by mělo být do konce měsíce listopadu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Obytný blok Nové Lauby byl dostavěn v historickém centru

22:09 Ostrava: Obytný blok Nové Lauby byl dostavěn v historickém centru

Atraktivní místo k novému bydlení nabízí obytný blok Nové Lauby, který byl dokončen v historickém ce…