Znojmo: 455 prvňáčků usedlo do lavic základních škol

03.09.2024 16:48 | Tisková zpráva

Ve Znojmě dnes začal nový školní rok, který přivítal celkem 455 prvňáčků na šesti základních školách zřizovaných městem. Spolu s pedagogy a rodiči je ve školách slavnostně přivítali i zástupci vedení města.

Znojmo: 455 prvňáčků usedlo do lavic základních škol
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Na odloučeném pracovišti Jubilejní park, patřícímu k ZŠ Václavské náměstí, přivítal nové žáky pan starosta František Koudela. „Dnešek je velký den nejen pro naše prvňáčky, ale i pro jejich rodiče a učitele. Je to začátek nové kapitoly plné poznávání, dobrodružství a radosti z učení. Všem přeji, aby si tento den zapamatovali jako krásný začátek jejich školní cesty,“ uvedl starosta.

Na ZŠ Mládeže se s 92 novými žáky setkala místostarostka Bohumila Beranová, která rovněž žákům popřála úspěšný start do školního roku. Na ZŠ Prokopa Diviše v Příměticích prvňáčky za město Znojmo přivítal místostarosta Jiří Kacetl.

Rušno je ode dneška také v mateřských školách, které zaplnilo celkem 1158 dětí, přičemž téměř třetina dnes přišla do mateřské školy poprvé. Město Znojmo se těší na spolupráci se všemi školami a přeje všem žákům i pedagogům úspěšný a pohodový školní rok.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň spouští městské fotovoltaické elektrárny, ročně chce ušetřit až patnáct milionů

16:09 Plzeň spouští městské fotovoltaické elektrárny, ročně chce ušetřit až patnáct milionů

Čtyři nové fotovoltaické elektrárny (FVE) na střechy svých objektů nechalo v srpnu instalovat město …