Penny Market – certifikace ISO 22000, bezpečnost potravin v praxi

01.06.2014 11:25 | Zprávy

Společnost Penny Market obhájila i pro letošní rok certifikát ISO 22 000, který reguluje oblast bezpečnosti potravin.

Penny Market – certifikace ISO 22000, bezpečnost potravin v praxi
Foto: Penny Market
Popisek: Penny Market

Certifikaci získal Penny Market jako jediný z maloobchodních řetězců pro svoji centrálu, vybrané prodejny a sklady. Loni udělená certifikace ISO 22 000 nad rámec české legislativy udává požadavky na všechny kroky a fáze prodeje zboží; podřídit se jí musí vše, a to od primárních surovin po finální výrobek, jeho obal, distribuci či skladování a prodej.

Jedním z příkladů může být kauza marockých cherry rajčat, která se v poslední době objevila v médiích. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) na základě podnětu z evropského systému rychlého varování pro potraviny od poloviny května kontroluje cherry rajčata dovezená z Maroka. V tiskové zprávě je doporučuje stáhnout z prodeje. Stáhnout všechna rajčata dovezená z Maroka ale nenařizuje žádná legislativa ani kontrolní orgán, jakým je třeba právě SZPI, přesto společnost Penny Market k tomuto kroku přistoupila.

.„Bezpečnost potravin je pro nás číslo jedna,“ vysvětluje filozofii Penny Marketu vedoucí oddělení marketingu Daniel Novotný a pokračuje „Za všech okolností dbáme na maximální bezpečnost našich zákazníků, a proto jsme stáhli nejen marocká cherry rajčata, ale všechna rajčata pocházející z Maroka. Opatření preventivní opatrnosti i zdravotní jistota pro naše zákazníky, to jsou jasné důvody“, doplňuje Novotný.

„V souladu s naším prohlášením garance, které zákazníkům zaručuje, že v Penny nabízíme čerstvé a kvalitní zboží, a v souladu s ISO 22 000, jsme usoudili, že je lepší jít cestou maximálního bezpečí a marocká rajčata bez ohledu na jejich typ stáhnout ze všech našich prodejen. Věřím, že nakupující to ocení a budou mít tak pocit jistoty, že v Penny jsou nezávadná nejen rajčata, ale i celý náš sortiment,“ komentuje rozhodnutí Novotný.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří rozvoj paliativní péče

22:28 MHMP: Praha podpoří rozvoj paliativní péče

Rada hl. m. Prahy na svém pondělním jednání schválila vyhlášení Programu podpory v oblasti zdravotni…