Přebytek téměř čtvrt miliardy - tak hospodařil v minulém roce Pardubický kraj

20.05.2015 14:57 | Zprávy

Rada Pardubického kraje na svém zasedání účetně uzavřela rok 2014, ve kterém kraj hospodařil s přebytkem téměř čtvrt miliardy korun. Příjmy kraje k poslednímu prosinci roku činily téměř 8,5 miliardy, zatímco výdaje 8,25 miliardy korun. Příznivé hospodaření se promítlo také do krajského rozpočtu na rok 2015.

Přebytek téměř čtvrt miliardy - tak hospodařil v minulém roce Pardubický kraj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Přebytek rozpočtu roku 2014 byl větší, než jsme při jeho tvorbě předpokládali, což bylo zapříčiněno především zvýšeným inkasem sdílených daní. Tento přebytek jsme již začlenili do letošního rozpočtu a vybrané finance tak vracíme zpět do kraje formou investic, dotací či grantů,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Uvolnili jsme například 20 milionů korun na rekonstrukce silnic a mostů, což nám umožní opravit úsek silnice II/337 v Třemošnici nebo mosty na Dolní Moravě nebo v Borové u Poličky. Na pokračování rekonstrukce hlavní budovy Domova u fontány v Přelouči jsme vyčlenili deset milionů korun a více než 11 milionů korun jsme přesunuli na dofinancování rekonstrukce střechy Středního odborného učiliště v Králíkách,“ uvedl některé z příkladů hejtman Martin Netolický.

Příjmovou složku rozpočtu Pardubického kraje o celkové hodnotě téměř 8,5 miliardy korun tvoří z největší části přijaté dotace v hodnotě téměř 5,5 miliardy korun. Další složkou jsou daňové příjmy ve výši 2,8 miliardy korun, nedaňové příjmy v hodnotě 220 milionů korun a kapitálové příjmy přesahující devět milionů korun. Výdajová složka rozpočtu má hodnotu osm a čtvrt miliardy korun a sestává se z takzvaných běžných výdajů v částce téměř sedmi miliard a kapitálových výdajů v hodnotě téměř 1,3 miliardy korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří rozvoj paliativní péče

22:28 MHMP: Praha podpoří rozvoj paliativní péče

Rada hl. m. Prahy na svém pondělním jednání schválila vyhlášení Programu podpory v oblasti zdravotni…