V brněnském babyboxu našli dalšího novorozence, chlapečka Viléma

29.02.2012 20:28 | Zprávy

Personál brněnského babyboxu v Nemocnici Milosrdných bratří našel ve středu dopoledne letos již druhého novorozence. Chlapeček dostal jméno Vilém a podle zakladatele babyboxů Ludvíka Hesse se těší dobrému zdraví.

V brněnském babyboxu našli dalšího novorozence, chlapečka Viléma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matka s novorozencem

„Chlapeček se jmenuje Vilém, je zdravý a váží 3,2 kilogramu. Je to deváté dítě, kterému brněnský babybox pomohl do života," uvedl pro agenturu Mediafax Ludvík Hess s tím, že jméno Daniel by se mu pro chlapce líbilo víc.

Brněnský babybox má na kontě již devět zachráněných dětí. Před měsícem zde byla nalezena odložená, asi hodinu stará holčička, kterou  lékaři pojmenovali Gabriela.

Podle Ludvíka Hesse byla malá Gabriela celkem devětatřicátou  dívkou nalezenou v babyboxu. Odložených chlapců našli lékaři za sedmiletou existenci babyboxů dvacet šest, včetně Viléma.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

20:17 „Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

Nejen Ukrajina je v Plzni zastoupena, ale také Bulharsko. V regionu pracují a žijí tisíce jeho přísl…